Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under juli 2009

Av Camilla - 18 juli 2009 22:56

Är ett uttryck som jag egentligen ogillar, tycker det låter så besserwisser aktigt. Men i det här fallet så är det bokstavligen det jag försöker göra. Med min tidigare hund, Varga, var det mycket som jag gjorde galet. Jag läste en oändlig mängd olika böcker och försökte praktisera mycket av det jag läste. Det är väl inte så tokigt förvisso, men kanske inte allt på en gång *ler* Nu överdrev jag kanske lite, men ni förstår kanske poängen? Jag ville lära Varga så mycket, hon skulle ju vara en lydig hund minsann. Jag la ner all min tid på att aktivera henne via motion och sen genom att träna lydnadsmoment. Jag tränade aldrig på att ta det lugnt eller kunna ta det lugnt i olika miljöer och bland andra hundar och människor. Det var fullt ös hela tiden på min älskade Varga. Med den erfarenheten jag ligger inne med nu, känner jag med Tyra att jag vill göra om och göra rätt. Jag kan nog tycka att jag själv mognat en del i mitt hund ägande. Jag läser fortfarande mycket böcker men kan idag sålla bort det som jag själv inte gillar eller vill använda mig av. Och jag vet ju idag hur viktigt det är att träna på passivitet och kunna varva ner i olika miljöer och bland hundar och människor. Jag förstår  inte varför man måste ha så bråttom med allt när det kommer till en valp. Jag kan ju bli ivrig för att jag tycker det är så roligt, men har börjat inse att Tyra och jag ska förhoppningsvis leva ett helt liv tillsammans så vi hinner nog lära in de olika momenten osv. Det jag prioriterar i nuläget är vår kontakt och att hon ska få vara valp. Det är viktigt, dom är ju bara valp en gång i sitt liv, det vore ju fruktansvärt om man tog det ifrån dom. Visst har jag tänkt tanken på vad folk ska tycka om att Tyra är hela 5 månader gammal och inte kan ligg och en massa andra kommandon vid det här laget, men jag struntar i det. Jag har en plan för mig och Tyra, och går det som jag vill kommer det bli bra och sen tror jag att allt det andra löser sig med tiden. Jag kanske är naiv när jag resonerar så, vad vet jag, men det känns rätt och det är huvudsaken för mig i nuläget. Mitt mål är att Tyra och jag ska börja tävla i lydnad, och jag verkligen längtar tills den dagen är här. Jag har varit runt en del på olika lydnadstävlingar och tittat och jag skulle ljuga om jag påstod annat än att jag tycker det är mer imponerande när en icke bruksras kliver upp och tar hem segern än en vanlig bruksras. Klart att det ligger tid och arbete bakom alla hundars prestation men, vissa raser har ju lättare för att klara vissa saker som t ex Border Collin. Det sporrar mig lite för jag skulle vilja vara en som kan visa att en icke bruksras också kan lyckas på lydnadsplanen. Den dagen kanske inte kommer om en halvår eller om ett år, men någon dag är den förhoppningsvis här, och då kan jag lova att jag kommer vara stolt vinnare på pallen. Det var lite tankar ifrån mig, over and out.

Av Camilla - 18 juli 2009 20:31

Äntligen är det över, men nu e man en erfarenhet rikare. Jag vill tacka Pernilla, min fina vän som var så snäll och ställde Tyra åt mig, tusen tack! Jag var så nervös så jag fick huvudvärk. Det var så roligt att träffa Tyras syskon, men när man såg dom ihop så såg man även hur liten min Tyra är mot syskonen. Tyra är så mycket tunnare i kroppen och smalare på något vis. Hennes brorsa, Milo, är jätte grov, man kan inte tro att han och Tyra är syskon förutom att dom delar samma färg, vit med röda tecken. Tyras pappa var där också, det var roligt att få se honom i verligheten. Många av hennes större halvsyskon var också på plats, så roligt att få bekanta sig lite med dom och så snälla ägare dom hade =) Jag kan ju vara lite blyg av mig emellanåt, men med CapaTosta gänget så kändes det som man blev en i gänget på en gång, tack alla för ett sånt fint bemötande idag! Jaha, hur gick det nu för Tyra då inne i ringen kanske ni undrar? Jag kan klargöra att hon studsade som en känguru emellanåt och gjorde sitt absolut bästa för att pussa domaren. Domarens kommentar till det hela var: She´s to happy! Men Tyra kunde stå lite fint också emellanåt, men ville helst därifrån tror jag. Hon fick ingen placering och här kommer domarens åsikt:


Outgoing personality  more than 80% white  pink eyelids  nose completly filled feet arched and compact backlength long tail to long chest could use more development  good topline decent rosears symmentical, scissorbite could be closer.


I mina ögon är hon ju bedårande fin ändå, oavsett vad domaren tycker =) Hon är ju min vita lilla ängel. Tyra var så in i nordens trött efter utställningen så vi packade ihop och åkte på en gång när vi var klara, och matte var bra trött hon med fast jag bara stått och varit jätte nervös vid sidan av ringen. Vi åkte hem och la oss i sängen och sov en stund, sen åkte vi ut till landet och Tyra njöt av att få springa runt och busa. Vi åt smultron ihop också, så mysigt. Nu sover hon som en stock och snarkar mitt lilla pyre. Jag ska nog också sova tidigt ikväll, har varit en händelserik dag idag. Det här var Tyras första utställning och förmodligen hennes sista. Jag tycker ju det är så roligt att gå på utställning men inte ställa själv, jag är hellre hejjar klack åt resten av CapaTostarna tror jag =) Jag håller hellre på med lydnad, och någon gång längre fram ska banne mig jag och Tyra ut på tävlingsplanen och visa alla vilken bra lydnadshund en amstaff kan vara. Jag lägger upp lite kort från utställningen. Det är ett kort där Tyras systrar är med på, lite roligt att dom hamnade på rad allihopa =) Ha det bäst, skriver mer en annan dag!



Av Camilla - 17 juli 2009 21:15

Idag på förmiddagen var jag och Tyra vid hundbadet i Vilsta. Hon klev faktiskt i vattnet helt frivilligt idag, fast det bara var tassarna som var i, men det är ju iallafall ett steg längre till att komma i hela hon =) Sen sov min lilla ängel i några timmar innan det var dags för en utflykt. Jag, Pernilla och hennes dotter Malin och hundarna packade in oss i bilen och åkte till Finnspång. Där hälsade vi på Sixtens kärlek och deras gemensamma dotter. Tyra blev lite lätt upprörd när hon inte fick springa lös och leka fritt med valpen. Hon kan vara lite burdus så hon fick sitta brevid mig och hälsa fint på den lilla. Jag har sett Tyra som så liten, men när jag mötte denna 8 veckors valp insåg jag att min Tyra börjar bli rätt stor. Inte undra på att min rygg värker efter en hel dags bärande på donnan upp och nerför trapporna. Det var en mycket trevlig utflykt, roligt när man kan göra gemensamma hundutflykter tycker jag. Jag lägger upp ett kort på Tyra och valpen och sen ett på Malin när hon sitter med Sixten, Tosca och valpen. Tänk att det finns folk som anser att dessa raser äter spädbarn till frukost och är framavlade för att mörda. Tycker bilden får tala för sig själv =)

Jaha, imorgon är det äntligen lördag, ni som vill får gärna hålla tummarna för mig och Tyra. Jag har försökt övertala Tyra att inte köra sin kängurudans imorgon och helst inte nocka domaren med en attackpuss, men hon verkar svår övertalad =) Jag är glad bara jag tar mig igenom dagen utan att svimma av nervositet *skrattar* Jag vet att jag är larvig, men kan inte rå för det. Avlägger rapport imorgon när jag kommit hem och förhoppningsvis har jag en hel del kort att lägga upp på både Tyra och hennes syskon. Ha det så bra och tusen tack Pernilla för en toppen eftermiddag!

Av Camilla - 16 juli 2009 17:46

Jag fick migrän igår och blev då liggandes och har haft det fortsättningsvis idag, men nu börjar det hela lätta, så det är skönt. Tyra är ju en ängel, hon ville ligga brevid eller gärna på mig i sängen hela tiden. Hon är verkligen mattes tjej =) Husse smygfotade oss när vi sov som stockar båda två. Imorse ville inte Tyra gå upp, hon tittade på mig med den där blicken "måste jag"? Tyra är en riktig sjusovare på mornarna, vi går ut för att hon ska få kissa, men när vi kommer in igen, vill hon direkt under täcker för att sova till minst 9 iallafall, och det tycker jag är länge. Inte mig emot, hon får gärna sova, hellre det än en hund som vill upp i ottan. Eftersom vi befunnit oss inne mestadels av tiden det senaste dygnet kände jag när huvudet började ge med sig att det var dags för lite frisk luft. Jag åkte med Tyra till Sundbyholm och tog en mjukglass. Tyra tycker verkligen om mjukglass hon med, så söt när hon satt där och väntade på sin tur. Tyra håller för övrigt på att tappar sina valptänder för fullt och där den tanden satt som hon opererade bort, har det kommit en ny fin tand på utväxt. En otroligt fin egenskap Tyra har är att hon finner sig i olika situationer väldgt bra. Hon är verkligen en liten ängel, min ängel =)

Av Camilla - 15 juli 2009 11:47

Idag har jag och mitt lilla pyre varit ute och miljötränat lite. Vi gick där i godan ro och helt plötsligt stannar Tyra upp och boffar till och tänker inte gå en millimeter till. Jag undar först lite vad hon pysslar med men sen förstod jag ju att det jätte stora monstret hon ser är konsums reklamskylt *skrattar* Jag går fram och klappar lite fint på skylten, ( undrar vad folk tänker om en ) och då kommer hon fram försiktigt och nosar på skylten för att sen göra några känguru hopp för att bjuda upp det numera ofarliga monstret till lek. Gick ju inge vidare så hon tröttnade ganska snart =) Jag har suttit och tittat på kort på Tyra och jag blir alldeles varm inombords. Tänk att hon är min, det söta lilla trollet. Jag hittade två kort från när vi var på Öland. Ett är när Tyra funderar på att hoppa i plurret och ett är när vi besöker Långe Jan på södra Öland. Tyra brydde sig inte ett dugg om själva fyren, men kossorna som gick och betade var ytterst intressanta =)

Av Camilla - 14 juli 2009 10:40

Jag har bestämt mig för att avvakta med Tyras prickar, så jag hoppade över veterinären i måndags. Tur att man har en sån snäll uppfödare som man kan rådfråga och vända sig till med alla möjliga olika frågor =) Träningen igår gick strålande, jag koncentrerade mig på sitt, ligg och har börjat träna fotpositionen. Sen är det ju mycket kontakt som tränas förstås och inkallning. Jag hade en annan hund som störning och Tyra vill ju gärna leka med den andra hunden men efter ett tag så kunde hon fokusera rätt så bra på mig när jag påkallade på uppmärksamhet. Idag var jag upp och tränade lite inför Specialen, men jösses vilken känguru jag har i kopplet =) Tyra är mer i luften än på marken känns det som. Tyras starkaste kort inför lördag är hennes enorma charm, men det bjuder vi på. Det ska bli så roligt att få se alla hennes syskon och sen är det ju aldrig fel med hundarrangemang =) Efter träningen idag, så besökte Tyra och jag djuraffären, dags för kloklippning. Hon är så duktig när hon sitter i knät och passar på emellanåt att pussa lite på den som klipper klorna. Sen var det hög tid för frukost, kors i taket, hon åt upp allt! Hon har varit så dålig på att äta från och till, så det var skönt. Slutligen blev det en dusch, inte till lilltjejens stora lycka precis, men ibland måste man. Nu sover hon gott vill jag lova, min lilla pärla. Jag är så glad att jag har henne. Det var allt för den här gången, tack för mig.

Av Camilla - 12 juli 2009 21:03

Jag har jobbat hela helgen och idag när jag kom hem så upptäckte jag att Tyras röda prickar blivit sämre. Jag får nog ta och boka tid hos veterinär så dom får kolla upp vad det är. Hon verkar inte lida av det alls, men eftersom det blivit sämre så känner jag att det måste kollas. Så det blir till att ringa Strömsholm imorgonbitti och se vad dom säger. Jag har tänkt att vaccinera Tyra mot rabies också så hon kan få ett EU-pass, så får väl passa på att fixa det på samma gång om dom tycker att vi ska åka in. Hoppas inte det är något allvarligt bara. Jag var så sugen på att träna idag när jag slutat mitt 12 timmars pass på jobbet så jag körde lite med Tyra i köket. Sitt och Ligg, sakta men säkert så lägger hon sig på bara kommando Ligg och inget handtecken, jippiii ett genombrott i träningen =) Kan verka väldigt simpelt, men även de lättaste sakerna måste ju läras in, och nu verkar det som att hon börjat förstå ordet ligg. Imorgon ska jag träna mera, ska bli kul. Jag är ju sån trätt äkta hundnörd att det roligaste jag vet är ju att träna hund, så morgondagen ser jag fram emot. Hoppas på fint väder bara. Nu säger jag tack och godnatt, uppdaterar imorgon igen efter veterinärsamtal och lydnadsträning =)

Av Camilla - 9 juli 2009 19:34

Idag har det regnat hela dagen, men med tanke på hur mycket sol vi haft så gör det mig inte så mycket. Jag lovade kort igår, men min kamera har fått fnatt så vissa kort gick inte att ladda in i datorn, och jag är bland dom mest otekniska människorna på den här planeten. Så det fick bli kort ifrån när Tyra rejsar runt på Allvaret på Öland. Hon tyckte det var superkul och for fram som en virvelvind, tills hon stötte på en koblaja för första gången i sitt liv. Först smög hon fram som hon alltid brukar göra. Sen studsade hon kängurudansen några varv, tro mig, man skrattar så det gör ont i magen när hon sätter igång. Och sen var hon i hög färd att provsmaka denna delikata koblaja, men då fick matte bli vääääldigt rolig. Ja, som ni ser på korten så envisas Tyras ena öra att stå rakt upp, jag hoppas verkligen att det tar sitt förnuft till fånga och lägger sig ner. Jag lägger även upp ett kort på henne när hon ligger raklång på mage, snacka om vig donna =) Sådär kan hon ligga då och då, och vid detta tillfälle låg hon bara och njöt av solen.

 Jag tycker för övrigt att jag haft ostruktur i min träning, vill så många saker på en gång så nu måste jag försöka lägga upp en träningsplan. Jag skaffade en sån till min förra hund efter att ha testat typ allt på henne innan och hon var mest förvirrad och jag tyckte inte att hon lärde sig något. Inte så konstigt med en matte som var knäppgök och använde sin hund som testpilot. Nä, planeringsschema får det bli, där skriver jag ner vilka moment jag ska börja träna in och sen får jag fint hålla mig till dom tills dom sitter och sen går man vidare. Jag trivs med det upplägget iallafall. Jag har införskaffat en apportbock, men den tänker jag nog inte börja med riktigt än. Fast det är väldigt positivt att min Tyra tycker om att bära. När vi är ute gillar hon att bära pinnar i munnen om hon inte får ha kopplet som hon anser vara helt okej, fast frågar ni mig är det ett big NONO. Jag har ju fått boknoja nu igen, dom som känner mig vet att jag är helt galen i hundböcker av alla de slag. Idag har jag beställt två stycken, Från valp till tjänstvillig hund med Memea Mohlin och Med sikte på 10an med Niina och Kenth Svartberg. Hoppas dom kommer i början av nästa vecka =) Nähä, jag tackar för mig för den här gången. Ha det så bra allihopa!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards