Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 20 maj 2010

Av Camilla - 20 maj 2010 22:18

Igår eftermiddag började Tyra med vatten diarreer igen =( Vilket har fortsatt under natten och under dagen har hon även kräkts. Hon dricker inget och känns ur balans på något vis, som jag inte kan sätta fingret på. Orolig och rastlös, vilket hon inte brukar vara. Jag har varit i kontakt med Strömsholm i vanlig ordning och det vi kom fram till ikväll var att Tyra ska få vätskeersättning. Hon ska få i sig 1 liter vatten per dygn. Skulle kräkningarna återkomma under natten måste vi åka in, men om hon "bara" får diarreer så skulle vi avvakta. I min värld blir man lika uttorkad av kraftiga vatten diarreer som om man skulle kräkas, men jag är å andra sidan inte veterinär.


Jag har hittills lyckats få i henne 2 dl vatten och 0.5dl vätskeersättning som smakar hallon *skrattar* Den var inte populär. Går lättare att få i henne vätskan om jag blandar ut blötfodret med det. Nu håller jag tummarna att det blir en lugn natt och att min Tyra är sig själv imorgon.


Jag har tagit av hennes färstinghalsband, Scalibor, och duschat henne ordentligt. Sökte på nätet hur andra upplevt halsbandet och vad man stött på för biverkningar och kräkningar och diarrer och till och med ändrat beteende har flera stött på. Nu kanske det inte alls beror på fästinghalsbandet som Tyra är dålig igen, men jag tar inga risker, så det åker i soppkorgen.


Det jag tycker känns lite lustigt är ju att hon har samma symptom igen som hon hade i februari och i november när hon var dålig. Det lustiga i det hela är ju att det är ca 2 månader emellan, undrar vad det kan bero på....Ja, ja, nu finns det inget annat att göra än avvakta. Sovgott allihopa, det hoppas jag att jag och Tyra ska göra =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards