Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 24 maj 2010

Av Camilla - 24 maj 2010 08:42

Igår var det sista gången på blodspårskursen. Vi hann lägga 2 spår innan skitvädret drog in. Första spåret vi la, var 2 vinklar och ett bloduppehåll och fick ligga i 3 timmar. Det andra spåret vi la var mer ett skojspår eller vad man ska säga där vi provade på lite mer. Jag valde att lägga ett rakt spår med bara klöven för att se hur Tyra reagerade. Skojspåret låg inte så länge, kanske 1 timme max. När vi lagt spåren så tog vi en fika och pratade lite. När det var dags att gå skojspåret så gick vi till platsen och jag hörde ett muller, det var åska som var ganska nära. Jag som varit mitt i ett åsk oväder en gång med hästen tyckte inte att det kändes så kul, men Tyra ville bara köra igång med jobbet.


När vi hade "klätt om" så öppnade himlen sig och då tyckte Tyra inte att det var så roligt, kändes lite som man var mitt i en storm, det regnade så mycket att man såg knappt något och sen gick det över till hårt hagel. Jag satte mig över Tyra för att skydda henne och hon borrade in sitt huvud i min armhåla som hon brukar göra när hon är i en situation som hon inte gillar. Det resulterar i att Tyra är ganska torr och matte totalt genomblöt.


Hur som helst så kom vi av oss lite och Tyra började spåra ganska bra, men sen var hon lite flackig, jag upplever att Tyra förstår ordet Spåra, för när jag säger det börjar hon jobba, men det här med bara klöv och sen en stor syndaflod som kom ner från himlen kändes som att all doft försvann, men sen kom det en vindpust från klövhållet och den plockade Tyra upp och gick raka vägen och fann sin älskade klöv =)


Andra spåret var det lite olyckligt vid, för allt hade dragit ut så mycket på tiden och jag kände mig stressad, jag skulle ju iväg och jobba och hade en liten bit att åka och behövde ju duscha. Så jag kände när vi var i det spåret att jag inte var så fokuserad, och det gör jag inte om, för det förstör mer än vad det gör nytta. Tyra blev distraherad av hundar som skällde och alla som gick nere vid spårslutet och det var mycket mitt fel eftersom jag var någon helt annanstans.


Tyra var ivrig vid spårstarten, men jag håller henne kvar vid skottplatsen för jag vill ha en hund med bra tempo så hon lugnar ner sig och man ser hur hon kopplar på ett mer nogrannt och mer metodiskt sätt istället för full fart medvetslös =) Inga problem med bloduppehållet och första vinkeln, andra vinkeln kommer hon av sig och blir störd, men jag leder in henne på spåret igen och då jobbar hon bra, men blir flera gånger avbruten pga störningar runt och en matte som är mer och mer stressad inombords. Hon går till och med förbi klöven pga denna dåliga soppa. Men när hon väl hittat klöven så vill hon bära den och helst inte släppa taget.


Måste säga att det inte alls kändes bra när jag åkte därifrån innan allt slutade och jag bestämde mig då för att aldrig, verkligen aldrig mer göra något sånt och vara stressad och inte närvarande. Blir så fel och det är inte rätt varken mot mig eller mot Tyra.


Idag ska vi åka ut till landet och bara ta det lugnt, kanske gå ner och se om maskroshavet finns kvar och kanske kunna fånga några fler fina kort =) För när det kommer till Tyra så måste man verkligen catch the moment och det blixtsnabbt. Jag skulle så gärna vilja ha en systemkamera =) Ha en bra dag alla!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards