Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 26 maj 2010

Av Camilla - 26 maj 2010 11:41

Tyra kan ju inte så mycket när det kommer till renodlade lydnadsmoment. Det jag mest gjort med Tyra är ju att jobbat med att vi ska ha roligt ihop och ha fin kontakt. Någonstans den senaste tiden har jag kännt att det inte riktigt varit så som jag känner i hela mig att jag skulle vilja att det ska vara. Och efter igår inser jag nu hur viktigt det är att man följer sin magkänsla.


Jag var supernervös inför träffen med Niina Svartberg igår. Och när jag och Tyra ska sätta igång visar Tyra verkligen allt sånt som man absolut önskar att hon inte skulle göra. Hon sprang runt, lyssnade inte ( tyckte jag ), hon spunkade ur helt enkelt och direkt var besvikelse känslorna framme hos mig och jag tänkte att vad i hela fridens namn gjorde jag där?


Men Niina var så otroligt bra, när jag upplevde att Tyra inte lyssna så hade Niina en helt annan åsikt om det och när jag sen tänkte efter vad Niina beskrev och återberättade insåg jag ju hur rätt hon hade.


Jag har ju jobbat en hel del med godis med Tyra, men i min magkänsla någonstans har jag kännt att om vi ska ta oss någonvart så är det leksak som gäller. Och igår fick jag vatten på kvarnen, ved på elden, ja you name it *skrattar*


Jag fick hjälp med hur jag skulle använda mig av leksaken och helt plötsligt kommer denna ljuva harmoni över mig och samspelet mellan mig och Tyra är 1000 ggr bättre än när vi kom. Om man frågar mig så skulle jag säga att Niina kan trolla *skrattar*


Saken är den att ibland kan jag vara sån att jag vill inget hellre än att saker och ting ska bli rätt och det kan till slut leda till att jag inte gör något för att jag är så rädd att det ska bli fel. Men efter igår känner jag en sån övertygelse att bara man följer sitt hjärta och gör som man själv vill, blir det bara bra =)


Jag höll nästan på att svimma när Niina vid ett tillfälle efter att ha lyssnat på mitt pladder ( som jag tyckte jag höll på med ) säger att jag är klok!!! =) Va, kan ni tänka er, hon tyckte jag var klok i mitt tänk kring hundträning, sånt hör man då inte ofta, och jag hade väl aldrig kunnat drömma om att få höra det av en bland dom bästa =)


Jag är så glad att det inte går att beskriva med ord =) Lydnad ska inte vara stelt och tråkigt, det ska vara skoj och roligt =) Jag ska vara en överraskningsmaskin i Tyras ögon istället för en godisautomat *skrattar*


Idag var jag tvungen att ut och testa lite och det gick riktigt bra =) Dom smaskigaste detaljerna som även dök upp under gårdagen behåller jag nog lite för mig själv, visst e jag ego *skrattar*


Visssa saker som hon lärde ut och berättade fick mig att inse hur det höll ihop med många man ser ute på tävlingar och många som är ute och tränar. Hur ofta ser man glada hundar? Nä, dags att ta en promis med min lilla tös, sen blir det jobb...Ha en toppen dag allihopa!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards