Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 3 augusti 2010

Av Camilla - 3 augusti 2010 14:27

Tänk att nu är dom här =) Tyras stora syster Smilla har väntat valpar och jag gissade på 9 st, men hade fel för det blev 8 friska fina valpar =) Nu väntar man ju på spänning på hur dom små liven ser ut. Hörde att några har "Tyra bollar" som teckning, ska bli så roligt att få se dom.  =) =) Stort Grattis Ullis som är fodervärd till Smilla och till kennel Capa Tosta för sina nytillskott =)


Jag var till skogs på förmiddagen med Tyra och gick en promis med Pillan och Torsten och Sigge. Jätte trevlig promenad och skönt att hundarna kan strosa runt utan fullt ös hela tiden =) Nu har jag en trött tjej här hemma som snarkar =)


Tog lite kort från dagens promis, så synd att så många blev suddiga men ni får ha överseende med det =)


  Har lagt in korten bakofram igen. Så det här är i slutet av promisen och Torsten är lite trött så vilar sig lite =)   Sixten och Torsten ser så glada ut, Tyra ser mest sur ut och att det är skit tråkigt att sitta still =)   Torsten har rymt ur bild och Tyra ser lite ut som att får man göra sådär? =)   det glada gänget, Torsten gör ett litet partytrix och blundar =)   Tyra har inte förstått det där med att sitta still och se fin ut på bild, kollar in dom andra istället =)   Här ser det ut som att jag skällt ut Tyra för noter, men det enda jag gjort är att satt henne där, hon tycker bättre om att röra på sig min tös =)   gänget ute på strapats =)   Tyra rullar sig lite =)   Sigge och Torsten kollar in vad Tyra gör =)   Fina, fina Sigge =)   Sigge gör också han ett litet trix och lägger upp tungan på nosen så fint =)   Gänget har hittat något intressant som måste inspekteras i grupp =)   Sigge och Tyra, att Sigge är en staffe det går man ju inte miste om, men att Tyra skulle vara en amstaff *skratt* ja, jag vet inte vad jag ska säga =) =)   Dåligt kort jag vet, men tycker det ser så roligt ut när Tyra och Torsten lyfter samma ben och har det i samma höjd samtidigt och går med huvudena neråt =)   Fina Sigge =)   glada hundar på äventyr =) Sigge kollar så vi är med, så han slipper ha hela ansvaret för de unga slynglarna =)

Bus i skogen =)

Tänk att min Tyra varit såhär liten, ligger här med sin mamma Lupa =)     

Av Camilla - 3 augusti 2010 12:56

Igår eftermiddag fick jag samtal från Strömsholm. Det var en veterinär som ringde och frågade hur det var med Tyra. Jag berättade läget och förklarade även att jag kontaktat Södra Djursjukhuset pga att jag är trött på att ständigt åka på nya veterinärer. Jag berättade även vad denna veterinär sagt som lämnat ut Tyra och förklarade att jag tyckte det kändes mycket olustigt och därav vill vända mig någon annanstans.


Veterinären jag pratade med igår var mycket seriös kändes det som. Hon hade även haft hand om Tyra lite när hon var inlagd och när jag återberättade vad den andra veterinären sagt så suckade hon mest och förklarade hur det egentligen låg till. Det var inge svammel där inte utan raka rör, precis så som jag vill ha det =) Hon kändes kompetent och som att hon visste vad hon pratade om. Jag förklarade även att jag tyckte det kändes så oseriöst att åka in och ut med Tyra på det här viset och göra prover efter prover men aldrig ha någon plan kring det. Hon var helt på min linje och sa att givetvis ska jag byta om jag vill men om jag skulle fortsätta på Strömsholm skulle det vara denne veterinär som skulle ha hand om Tyra. Hon är dessutom specialist inom det som Tyra behöver hjälp med så det känns toppen nu faktiskt.


Jag påtalade även att jag inte uppskattade att dom tagit prov från urinblåsan under ultraljudet utan att gett Tyra drogning och jag sa även att det inte kändes seriöst att inte ha diskuterat det med mig först och att det inte alls känns bra att få läsa i journalen att hon sprattlat för mycket andra gången för att kunna genomföra provet. Hon höll med om att det är bättre att ge lugnande så hunden inte behöver ha så jobbigt, för den ska inte behöva ligga och sprattla för sitt liv, då är det något som är galet.


Så nu är det som så att vi ska tillbaka till den här veterinären v33 och Tyra ska äta antibiotikan tills dess och då ska vi göra nytt ultraljud och ta nya prover. Jag hoppas att hon kommer kunna avsluta sin kur antibiotika strax efter det besöket annars måste jag boka om BPH tiden vi har pga karensen efter kuren.



Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards