Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 6 augusti 2010

Av Camilla - 6 augusti 2010 22:23

Idag har det varit uppåt 27 grader och solen har lyst med sin närvaro hela dagen, så härligt, några besvärjelser som går in iallafall när det kommer till att vädja till dom som styr vädret =)


Jag och Tyra spenderade eftermiddagen på Strömsholm. Hade tid där idag för att kolla upp hennes utslag och hennes svullna vulva. Ja, vad ska man säga? Det positiva är att Tyra gått upp 1kg på en vecka =) Nu väger hon 21.3kg =) Hon sköter sig exemplariskt när vi är på Strömsholm när vi sitter och väntar på vår tur i korridoren. Tyra la sig ner och låg och tittade på alla hundar och människor som for fram och tillbaka. Tyra är alltid snäll när veterinärer och djurvårdare ska handskas med henne, har aldrig varit några problem. Det var inga problem idag heller, men jag såg tydligt på Tyra att hon inte var lika avslappnad som hon brukar när det är dags för att ta blodprov och ta temp osv. Det är då man önskar att man fått vara en liten fluga och varit med under dygnet då hon var inlagd. Men så fort jag talade lugnt till henne och la min hand mot henne så såg jag markant skillnad och hon blev lugn direkt och sen var det inga bekymmer. Tyra hoppar själv upp utan att man behöver säga till på britsen, det är precis som att hon vet att där ska man vara när man är på djursjukhuset. Det är det första hon gör nästan när hon kommer in i ett undersökningsrum =) När veterinären skulle raka magen så stod Tyra på bakbenen och hade överkroppen mot mig och nu var hon sig lik igen och bara var lugn och avslappnad. Kändes lite som att hon spände sig i början pga att hon haft dålig upplevelse det sista hon hade av en undersökning. Nu ska ju inte hundar kunna minnas saker, men jag tror ändå att hon på något vis kände igen situationen. Det sista hon var med om på Strömsholm i behandlingsväg var ju det otäcka ultraljudet då dom tog urinprov direkt ur urinblåsan utan drogning och som det stod i journalen hade hon sprattlat för mycket, ursch, mår dåligt när jag tänker på det där.


Hur som helst så blir det ultraljud och Tyra hoppar upp på britsen och ligger sen blixtstilla på rygg och med huvudet inborrat i min arm. Känns så himla bra med Tyra på det viset, hon är så trygg i sig själv och stabil och det känns bra att hon har full tillit till mig som visar sig i att säger jag en sak så kan hon lita på att det är lugna puckar =)


Veterinären som gjorde ultraljudet var specialist och sa att det som pågår i Tyras livmoder är inget hormonellt nu utan det är inflammation. Hon såg även att Tyra har inflammation i tunntarmen och upplevde att det var alldeles för mycket aktivitet i tunntarmen och mycket gas och vätska. Hon sa även att Tyra har förstorade lymfkörtlar uppetill, tror hon menade vid magen, men inte alltid så lätt att hänga me i svängarna. Njurarna tyckte hon var okej så det kan vi lägga ner för stunden.


Vi fick vänta lite till, för att sen få träffa veterinären som fått svar på blodproverna och som skulle ge fullständigt resultat på ultraljudet. Proverna visade inget galet för stunden =) Men det konstiga i hela den här soppan är att hennes blodprover sällan visar på konstigheter? Hon tyckte även att jag kunde släppa det här med njurarna just nu =) Så det var glädjande nyheter tyckte jag, men kände det överhängande menet. Det kom givetvis, Tyra har inflammation i livmoderhalsen och det är orsaken till att vulvan är så svullen eller som det står i journalen mycket svullen. Dom valde att byta ut antibiotikan som hon ätit i 9 dagar och satte in en ny sort som ska ätas i 14 dagar. Den ska förhoppningsvis hejda inflammationen i livmodern. Inflammationen i tunntarmen hade hon inget svar på, börjar dock misstänka nytt koccidangrepp så jag ska lämna in avföringsprov på måndag för att dom ska kolla upp det. För som veterinären sa som gjorde ultraljudet, Tyras mage och tarmar mår inte bra =( det syntes tydligt att tarmarna inte mådde bra.


Veterinären kollade Tyras hörselgångar eller vad man ska säga, och dom va fina, så det är bara i ytterörat hon är röd och har utslag. Teorin kring utslagen är att dom uppkommit pga att Tyra är så nedsatt så kroppen reagera på det här viset, för att hon har bekymmer invärtes. Jag har kvar tiden v33 till den veterinär som jag talade med i måndags som dessutom är specialist. Jag längtar tills alla semestrar är över så alla är tillbaka =) Jag vill ha tillbaka Katinka och denna som jag ska träffa v 33 =)


Men måste säga att den veterinär jag träffade idag kändes seriös, hon sa själv att hon tyckte det var förargligt att Tyra behövt träffa så många olika och att det varit så mycket snurr hit och dit med prover hit och dit. Och hon som gjorde ultraljudet var någon överveterinär eller vad det heter *skratt* Kan inte benämningarna, men hon var jätte trevlig och kunnig. =)


Så förhoppningarna nu är att Tyras inflammation i livmodern ska bli botad av antibiotikan, men blir hon sämre så måste jag åka in sa dom och så måste hon opereras.


Jag hoppas verkligen att Tyra får bli frisk nu. Känns helt stört att hon äter sin 4 antibiotika kur sen juni =(  Tabletterna hon får nu är stora som en femtioöring och helt rosa =) Man undrar ju vad det är för några tabletter när dom ligger inpaketerade en och en.


Måste bara berätta att när hon började prata om Koccidierna igen så sa jag att jag vill att dom kollar den här gången vilken sorts hundkoccid Tyra har om hon har det. Då säger veterinären att det bara finns en och det är hundkoccid =) Då förklarade jag att så inte är fallet utan att det finns olika sorter inom hundkoccid och att man i Tyras fall inte kollat det sist men i efterhand gjort uttalande om att det kan ha varit den sort som heter isophoria någonting. När jag förklarat det blev hon tyst =) Sen sa hon att när jag lämnar in avföringsprovet på måndag ska jag berätta det här för jag kan det bättre än hon *skrattar* Hon menade verkligen inget illa med det utan det var ett konstaterande och min känsla är att hon kommer kolla upp lite mer om koccidier *skratt*


Nu ska jag ta ut skruttan på sista rundan så vi kan ta sovmorgon imorgon. Hon kommer inte bli nöjd nu när jag väcker henne, men hon kommer garanterat gilla sovmorgonen imorgon =)


Blev en lång uppsats nu, men ni som orkar läsa får väl läsa den i omgångar *skratt* Godnatt och Sovgott! Imorgon är det en ny dag med nya tag!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards