Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under mars 2011

Av Camilla - 22 mars 2011 18:41

Idag på eftermiddagen träffade jag och Rhino min barndomsvän Hanna och hennes dobbistik ZoeZoe. Hundarna lekte fint ihop, men Rhino orkade inte hålla samma tempo som ZoeZoe =) Rhino lyssnade så fint när ZoeZoe sa ifrån när han blev för påstridig, han har ett fint hundspråk denna lillkille!

Jag fick åka förbi djurkliniken och köpa hundschampo, himla billigt när man köper vanligt schampoo, jag har ju bara köpt dyra till Tyra pga att dom varit specialschampoon. Rhinos schampo kostade 51kr och det är en hel liter schampo =)


Här kommer lite bilder från dagens bus =)


  Rhino är sugen på ZoeZoes pinne =)       Puss Puss =)   Bus och lek =)   En riktig skitgris, men lycklig sådan och otroligt söt!   Rhino är ruskigt lik Tyra på det här kortet ovan..   Rhino flörtar in sig hos ZoeZoe       Lyckliga hundar, så härligt att se dom springa fritt och göra det dom är bäst på, busa =)

Av Camilla - 22 mars 2011 12:38

Här kommer filmsnutten från dagens spårning, man ser tydligt att Rhino tycker det är lite halvläskigt med allt runt i kring och dofterna. Lill killen är i en riktigt spökålder för stunden =)




 

Av Camilla - 22 mars 2011 11:40

Imorse drog vi till skogs och jag la ett blodspår till Rhino. Det låg inte alls länge, kanske 15 minuter och blåsten stod inte på vår sida, men Rhino var taggad till en början. Han spårade i mina spår men när det var dags att börja spåra i själva spåret så blev killen lite tveksam, vad skulle detta blod och klövlukt vara bra för? Han började sakta gå framåt men var mycket fundersam vad som hände runt omkring. Inte så konstig reaktion tycker jag, han är inne i en spökperiod och dessutom ett nytt ställe och mycket blåst.


Efter ca 10 meter så började han jobba fint och tog vinklarna superbra, hade 2 st men sen tog det stopp ca 5 meter innan spårslutet. Rhino kunde inte för sin värld förstå varför Bambi hade ett ben upp i vädret på det där viset, så ohövligt att ligga med benen i luften och inte komma fram och hälsa. Jag har en filmsnutt som kommer upp senare när internet fungerar bättre, är så segt just nu.


Sista 5 metrarna fick jag hjälpa Rhino fram efter att han skällt ut Bambi en sväng, han tyckte även att själva stubben som vält var otäck, så kan varit den han reagerade på och trodde det var ett spöke. Han visade inget intresse för klöven annat än sniffade lite på den. Vi gör ett nytt försök en annan dag, men är ändå nöjd med att han tog nästan hela spåret bra, dock försiktigt och lite tveksamt, men ändå jobbade sig fram fint. Sen får vi träna på hans relation till Bambi ben innan nästa träff i skogen *skratt*


Efter det åkte vi till ett annat ställe och gick runt en stund och Rhino for fram som ett vitt sträck då och då och såg så lycklig ut, härligt tänkte han nog, att där fanns inga oförskämda Bambisar *skrattar* Han tuggade i sig några pinnar och sen var det dags att åka hem och vila lite. Grabben hann knappt innanför dörren så sov han som en stock och snarkar nu högt och ljudligt =)


I eftermiddag ska vi träffa Hanna med hennes dobbistik ZoeZoe, ska bli spännande att se vad Rhino tycker om henne och vise versa =)


  Satte Bambi i snön, men Rhino gillade inte att Bambi var så lättfotad =)   Går sakta och mycket försiktigt i spåret, men oerhört nogrann!!   Viktigt att inspektera lukterna noga tycker Rhino =)   Tar första vinkeln fin fint, han gör ett bra jobb med tanke på hur mycket det blåste...   Rhino sniffar lite på klöven när allt väl är över, men kan inte just då förstå vitsen med det roliga i det hela =)   Var roligare när vi åkte till det andra stället och Rhino sprang som en söt liten gasell =)

Av Camilla - 21 mars 2011 16:01

Hur gärna jag än vill ha hund och hur mycket jag än trivs med Rhino och hundlivet så har jag tagit mig en rejäl funderare och rannsakat mig själv vad jag ska göra.


Jag kom fram till att ta en paus i mitt hundägarskap hur mycket det än svider att säga så måste jag någon gång sätta det åt sidan för att lägga fokus på mig själv och min egen hälsa    Jag är ju inte direkt den smalaste varianten av arten människan    så tänkte att 2011 får jag spendera i diverse dietprogram och träningslokaler   


Min andra hälft sa en klok sak en gång, men bara en gång    Han sa som så att jag lägger ner så mycket energi och nogrannhet på att min hund ska få rätt kost och motion för att må bra, men glömmer bort mig själv. Det har han ju rätt i, för jag går verkligen upp helt i mitt hundägarskap när jag väl är där.


Så vi har pratat fram och tillbaka och kom fram till att vi får ta en paus fast vi båda längtar efter hund, men vi måste en gång för alla ta tjuren vid hornen och styra upp våra lätt överviktiga kroppar *fnissar* (läs tjocka kroppar )


Sen känner jag även att det här med Tyras historia har tagit ruggigt hårt på mig och satt sina spår. Rhino är en frisk kille, men känner att min hjärna slår på någon konstig fas och då kollar jag igenom honom och känner hur oron kommer för några mikrosekunders sekunder att något ska vara galet. Eftersom jag var tvungen att hela tiden försöka ligga steget före med Tyras sjukdomsförlopp för att kunna behandla i tid så det inte skulle skena så är det ett beteende mönster jag tydligen betingat rätt hårt och märker av det.


Tror att det min kropp och hjärna behöver är en paus, så 2011 får bli ett pausens år för min stora passion i livet, för att jag ska kunna komma på rätt köl med mitt eget liv och min egen hälsa, sen kan jag satsa järnet på den nya hunden    Det vill säga att någon uppfödare ( läs Maria ) tar en till kull    Behöver ju inte vara en hund från Maria såklart, men hon känns så trygg och seriös och uppfyller det jag vill ha hos en uppfödare, så vore ju roligt att få fortsättningsvis tillhöra Capa Tosta gänget såklart =) Det viktigaste är att det blir en hund utifrån en kombination som tilltalar mig och som förhoppningsvis får fram valpar som är arbetsvilliga och har rätta drivet.


Jag kanske upplevs som lite lätt schitzofren nu, eftersom jag inte gjort annat än skrivit att jag vill ha en ny hund, men när jag verkligen satte mig ner och såg vuxet på det hela ( vilket är skittråkigt men ett måste ibland ) så insåg jag att jag måste ta tag i min vikt och min kost i första hand.


Var på en föreläsning om hund fys och då säger föreläsaren något som verkligen ettsat sig fast hos mig. Hon sa att dom sämsta kosthållarna är hundmänniskor för att dom har fullt ös för det mesta och kastar i sig något i förbifarten för att dom inte har tid eller hunnit planera annat. Hon sa även att du som ägare sinkar din hund om du inte styr upp din egen kost och motionsdel för ni är ju ett team och det räcker inte med att en i laget bara har rätt kondis och det är ju så sant som det är sagt.


Så jag ska verkligen göra ett tappert försök nu, ingen hets med att banta, utan försöka börja äta rätt och träna lite, så får jag ta nya tag nästa år, för leva utan hund är inte ett alternativ för min del.


Den som får den stora äran att äga Rhino i framtiden kommer bli en lycklig människa, man kan ju alltid hoppas att Maria behåller honom själv så jag och Ronnie får låna honom då och då och pussa på honom   


Av Camilla - 21 mars 2011 10:14

Här kommer lite bilder från igår =) :



                                       

Av Camilla - 20 mars 2011 08:11

Att vi ska vara ute länge i solen och bara må bra    Man blir så glad av att solen är framme när man vaknar och när man går ut första morgonrundan så upptäcker man att vädret bjuder även på klarblå himmel ännu en dag.


Finns nog inget bättre än att vara ute i skogen och få andas frisk luft och ha en liten följeslagare som är med på allt vad man tar sig för   


Rhino följer alla steg jag tar, dit jag går, dit går han    Han är en fin hund lilla Rhino. Han är ju rätt stor i kroppen så jag får påminna mig om att han är en liten plutt fortfarande och rätt logiskt att inte allt går så snabbt i hans lilla söta huvud. Klickern tog han bra, fast jag vet ju att Maria redan kört lite med den, så det var mer en påminnelse stund vi hade igårkväll så han fick komma på vad klicker var igen =)


Jag testade att klicka honom till den rosa liggdynan och svansen gick hela tiden på honom och så ser man hur han tänker så det knakar och står stilla så han inte missar ett klick *skratt* Han förstod rätt snart att klick och godis = rosa liggdyna, så vi avslutade där och det hela tog inte längre tid än futtiga 5 minuter.


Nu tror jag allt att det får bli lite frukost och sen packar vi iordning och beger oss ut i det underbara vädret! Ha en bra dag allihopa!

Av Camilla - 19 mars 2011 13:53

Idag på förmiddagen åkte vi till skogs, solen skiner och vädret bjuder på klarblå himmel, helt underbart! Fick några fina bilder på buskillen =)


Jag testade att sätta Rhino kopplad och sen gå ut och gömma en apport i skogen, han tyckte inte om att behöva vänta, men sen jobbade han på bra. Denna kille gillar verkligen att jobba och är inte bang för något känns det som. Tog en stund innan han fann apporten men sen var han så stolt över att ha hittat den =)


Jag kastade apporten några gånger åt honom och han hämtade den varje gång och är så duktig!! Känner på mig att med rätt förare kan denna hund gå rätt långt, så samarbetsvillig och på alerten!


Nu sover han gott och kommer nog göra ett bra tag, vi var ute i 1,5h och tränade inkallning på kontaktnivå och sen 2 sök övningar, och dom blev han rejält trött av.


Får se vad vi hittar på i eftermiddag, det återstår att se =)


Stort Jätte Grattis till Tyras syster, Lilo och hennes ägare Carola som idag blev BIM och fick CACIB på Malmös Internationella Utställning!!! Lilo är ju en riktig skönhet som hon bevisat många gånger och Carola är ju oerhört proffessionell med att visa upp Lilo, dom är helt enkelt ett svårslaget team!!



  Rhino gör sin första sök övning, testade lite på skoj vad han skulle tycka och han var med på noterna direkt =)



  Bus med boll =)   Rhino lyssnar extra mycket =)   Här är Rhino lik Tyra tycker jag =)   Fina Rhino!       Även här är han lik Tyra, måste vara det otroligt vackra flinet *skrattar*           Så himla fint kort tycker jag!       

Av Camilla - 19 mars 2011 09:58

Igår kom det massor med snö igen, men vi åkte till skogs iallafall. Jag passade på att träna lite löst att stanna med handtecken, men vi gjorde det mest på skoj =) Rhino gillar det. Vi tränade inkallning också och Rhino älskar att springa mellan 2 personer, först till mig och sen tillbaka till Ronnie, han såg ut som ett litet barn på julafton när han sprang där fram och tillbaka, helt lycklig *skratt*


Det som var superbra var att under tiden vi var där så höll folk på och sköt på skjutbanan i närheten och Rhino noterade att det small, men sen brydde han sig inte mer om det, duktiga killen!!!


Nu ska vi bege oss ut igen för idag är det SOL i Eskilstuna och klarblå himmel =)


Måste säga att Rhino är en sån duktig valp, håller sig hela nätterna och är mycket lyhörd.


Här kommer lite snöiga bilder från igår:


  Roligt att springa fram och tillbaka =)   Träna lite fot, inte ser han ut att bara vara 7 månader =)   Va, sa du något du därborta med kameran??   Rhino kommer emot mig för att jag ber honom...   Sen när jag visar handtecknet så stannar han tvärt, man kan nästan se hur han blir lutandes bakåt för att han stannar så fort och står stadigt kvar.   Han erbjuder fin kontakt hela tiden!   Missa en godis, den måste letas fram =)

Här har jag bett honom stanna och går fram och belönar med godisen för att se hur stadigt han står kvar. Han för sig inte ur fläcken och jag kan gå tillbaka och ge nytt kommando innan han rör sig, duktiga Rhino!!  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards