Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Västerås Djurklinik

Av Camilla - 23 juni 2010 23:27

Ja, vad ska man säga, karusellen forstätter snurra och givetvis är det Tyra som sitter på sämsta platsen =(


Nä, upp med hakan nu, det kom faktiskt något gott ur all skit som varit ett tag nu. Idag fick vi de glada nyheterna om att Tyra inte längre har några koccidier, *jippiiii* Hennes njurvärden är bättre =) =)


Där var det slut på det roliga *skrattar lite lätt hysteriskt* Nä, jag e alldeles för trött egentligen, men tänkte ändå försöka mig på en uppdatering. Så här kommer de dåliga nyheterna.


Tyra ser fruktansvärd ut. Utslagen har liksom exploderat och vet att det kan låta konstigt, men det känns nästan som att det förvärras för varje timme som går =(

Veterinären sa direkt hon såg Tyra att hon var mycket, mycket, mycket sämre och att hon till och med var svullen i ansiktet. Tyras lymfkörtlar ( tror det heter så ) var svullna. Tyra ser ut som att hon skulle medverkat i någon form av skräckfilm vid namn spetälskbölderna anfaller, eller nåt. Jag har ju inbillat mig att Tyras öron varit förskonade för denna hemska plåga, för öronen ser fina ut. Men när dom tittade in i hörselgången upptäckte dom att hon var svullen och röd, stackars Tyra =(


Nya skrapprover togs, visade INGET. Tror att dom tagit sammanlagt 8 el 9 skrapprover nu och alla visar på INGENTING. Alla hennes blodprover var fina förutom att det visade på dom vita blodkropparna att det var lite för högt, förmodligen pga utslagen och infektionen som härjar med henne. Urinprovet påvisade även det lite förhöjda vita blodkroppar, heter det så? Ja, ja hursomhelst så misstänker dom antingen ( håll i hatten nu ) Rävskabb eller också foderallergi. Eftersom Tyra är så svårt ansatt nu så valde veterinärerna att sätta in 2 olika antibiotika, en som täcker infektioner och en som täcker parasiter. Tyra ska äta antibiotika sammanlagt 3 veckor =( Jag kan inte för min värld se att hennes mage ska klara det här, men jag ber till allt som går att be till att det ska funka.


Tog även ett prov som ska odlas på utav en sånhär utslagsböld eller vad jag ska kalla det. Svaret får jag nästa vecka.


Tyra ska även tvättas med Malaseb vet igen, gör ett nytt försök för att se om det fungerar. Kan ha varit kortisonet som gjorde att det förvärrades sist och inte schampot, men jag vågade ju inte chansa så slutade med det då, men nu gör vi ett nytt försök.


Tyra får inte äta något och då menar dom verkligen inte något annat än specialfodret hon ska gå på. Det lukar gammal fisk om det och Tyra visade direkt att det inte var lika populärt som Hills i/d. Men hon har ätit alla sina mål idag så jag hoppas hon fortsätter med det.


Om jag ska ha henne lös ute rekommenderar veterinären att Tyra ska bära munkorg för att vara säker på att hon inte får i sig något annat. Nja, munkorg blir det inte, jag får helt enkelt bara ha stenkoll på henne. Hon ska vila, får inte anstränga sig, hon måste få lugn och ro till att återhämta sig och förhoppningsvis kunna bygga upp ett immunförsvar igen.


Jag ska maila dom som har hand om BPH testet, måste avboka tiden, ska försöka få en ny tid, men nu kanske dom ledsnat på mig och strulet kring tider eftersom jag var tvungen att avboka förra tiden pga karensen på antibiotikan. Håller tummarna att vi kan få en ny tid.


Men det jag håller tummarna för mest nu är att Tyra ska bli frisk och kry. Hon bara måste vara en bland dom snällaste hundarna som finns. Djurvårdare och veterinärer får göra vad dom vill, hon säger inget och gör inget. Blir det lite för jobbigt så borrar hon in huvudet i min armhåla. Inte ens när hon låg på ryggen och dom skrapade på hennes mage där hon inte har någon päls sa hon ifrån. Hon kved bara och det syntes att det gjorde ont, men hon låg snällt kvar.


Nu blir det sängen för min del, kanske försöker skriva ner lite mer utförligt imorgon, men just nu ser jag i kors känns det som =)


Tusen tack Maria för all hjälp och stöd, du är banne mig en oslagbar uppfödare =)

 
 
Ingen bild

Mia

24 juni 2010 00:37

Hej
Vill bara säga att du har en fin blogg, jag har följt den i några månader. Det är intressan och läsa om hur ni tränar blodspår mm.
Tråkigt att läsa om hur jobbigt Tyra har det och hoppas hon blir bra snart =)

Min hund hade utslag och tappade sin päls på båda sidorna om magen tills det var helt kalt då och då. vi åkte också fram och tillbaka till veterinärn flera gånger och fick massa olika mediciner tills jag tröttna och fråga om det var möjligtvis foderallergi han kunde ha men hon sa bestämt nej de kunde de inte för han fick ett så bra foder(royal canin) men jag gav mig inte så jag test flera olika torrfoder sorter men det var som förut, sen testa jag Bravo färskfoder och nu har han fått tillbaka all päls och utslagen är borta så något i torrfodret är det han inte tål. =) så det är kanske likadant för Tyra?

 
Ingen bild

Camilla

24 juni 2010 08:40

Hej Mia!

Vad roligt att du tycker bloggen är läsvärd =) Tack för att du delar med dig om hur du och din hund haft det. Tyra står ju under utredning för foderallergi, det där äckliga fiskfodret *skratt* Så jag hoppas nu att det blir en vändning. =)

 
Carola

Carola

24 juni 2010 11:41

Mitt i allt det jobbiga önskar vi er,

GLAD MIDSOMMAR!

Kramar
Carola & Lilo

http://lilotuff.blogspot.com

 
Maria

Maria

25 juni 2010 20:50

Man får väl tacka för komplimangerna, jag är lite dålig på det :-)
Glad Midsommar! Har Tyra hunnit bli bättre?

http://www.capatosta.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards