Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 23 juni 2010

Av Camilla - 23 juni 2010 23:27

Ja, vad ska man säga, karusellen forstätter snurra och givetvis är det Tyra som sitter på sämsta platsen =(


Nä, upp med hakan nu, det kom faktiskt något gott ur all skit som varit ett tag nu. Idag fick vi de glada nyheterna om att Tyra inte längre har några koccidier, *jippiiii* Hennes njurvärden är bättre =) =)


Där var det slut på det roliga *skrattar lite lätt hysteriskt* Nä, jag e alldeles för trött egentligen, men tänkte ändå försöka mig på en uppdatering. Så här kommer de dåliga nyheterna.


Tyra ser fruktansvärd ut. Utslagen har liksom exploderat och vet att det kan låta konstigt, men det känns nästan som att det förvärras för varje timme som går =(

Veterinären sa direkt hon såg Tyra att hon var mycket, mycket, mycket sämre och att hon till och med var svullen i ansiktet. Tyras lymfkörtlar ( tror det heter så ) var svullna. Tyra ser ut som att hon skulle medverkat i någon form av skräckfilm vid namn spetälskbölderna anfaller, eller nåt. Jag har ju inbillat mig att Tyras öron varit förskonade för denna hemska plåga, för öronen ser fina ut. Men när dom tittade in i hörselgången upptäckte dom att hon var svullen och röd, stackars Tyra =(


Nya skrapprover togs, visade INGET. Tror att dom tagit sammanlagt 8 el 9 skrapprover nu och alla visar på INGENTING. Alla hennes blodprover var fina förutom att det visade på dom vita blodkropparna att det var lite för högt, förmodligen pga utslagen och infektionen som härjar med henne. Urinprovet påvisade även det lite förhöjda vita blodkroppar, heter det så? Ja, ja hursomhelst så misstänker dom antingen ( håll i hatten nu ) Rävskabb eller också foderallergi. Eftersom Tyra är så svårt ansatt nu så valde veterinärerna att sätta in 2 olika antibiotika, en som täcker infektioner och en som täcker parasiter. Tyra ska äta antibiotika sammanlagt 3 veckor =( Jag kan inte för min värld se att hennes mage ska klara det här, men jag ber till allt som går att be till att det ska funka.


Tog även ett prov som ska odlas på utav en sånhär utslagsböld eller vad jag ska kalla det. Svaret får jag nästa vecka.


Tyra ska även tvättas med Malaseb vet igen, gör ett nytt försök för att se om det fungerar. Kan ha varit kortisonet som gjorde att det förvärrades sist och inte schampot, men jag vågade ju inte chansa så slutade med det då, men nu gör vi ett nytt försök.


Tyra får inte äta något och då menar dom verkligen inte något annat än specialfodret hon ska gå på. Det lukar gammal fisk om det och Tyra visade direkt att det inte var lika populärt som Hills i/d. Men hon har ätit alla sina mål idag så jag hoppas hon fortsätter med det.


Om jag ska ha henne lös ute rekommenderar veterinären att Tyra ska bära munkorg för att vara säker på att hon inte får i sig något annat. Nja, munkorg blir det inte, jag får helt enkelt bara ha stenkoll på henne. Hon ska vila, får inte anstränga sig, hon måste få lugn och ro till att återhämta sig och förhoppningsvis kunna bygga upp ett immunförsvar igen.


Jag ska maila dom som har hand om BPH testet, måste avboka tiden, ska försöka få en ny tid, men nu kanske dom ledsnat på mig och strulet kring tider eftersom jag var tvungen att avboka förra tiden pga karensen på antibiotikan. Håller tummarna att vi kan få en ny tid.


Men det jag håller tummarna för mest nu är att Tyra ska bli frisk och kry. Hon bara måste vara en bland dom snällaste hundarna som finns. Djurvårdare och veterinärer får göra vad dom vill, hon säger inget och gör inget. Blir det lite för jobbigt så borrar hon in huvudet i min armhåla. Inte ens när hon låg på ryggen och dom skrapade på hennes mage där hon inte har någon päls sa hon ifrån. Hon kved bara och det syntes att det gjorde ont, men hon låg snällt kvar.


Nu blir det sängen för min del, kanske försöker skriva ner lite mer utförligt imorgon, men just nu ser jag i kors känns det som =)


Tusen tack Maria för all hjälp och stöd, du är banne mig en oslagbar uppfödare =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards