Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under augusti 2010

Av Camilla - 9 augusti 2010 12:53

Gick undan att få svar på avföringsproverna jag lämnade in imorse från Tyra. Ringde för en stund sedan och kollat hur det gått och inga parasiter påträffades. =) Snacka om lättnad =) Fast hon beter sig precis som när hon hade koccidier, kinkig me maten, äter dåligt, mår illa. Fast skönt att det är uteslutet iallafall.


Jag kan nog tycka att Tyras utslag vid underlivet börjat gå tillbaka lite =) Tänk vad härligt om det vänder nu *glädje skutt* Vi håller tummarna för det.


Jag och Tyra va till skogs en sväng efter att ha uträttat ärenden. Hon springer runt och nosar men är så söt när hon håller sten koll på mig så jag inte försvinner =) En sak hon också gör som jag kan tycka är lite söt är när jag visslar på henne då ser man hur hon stelnar till och för en hundradels sekund funderar på att skita i det, men kommer sen i full galopp =) Man ser liksom buset i ögonen på henne att hon tänker på att skita i matte *skrattar* men kommer sen snällt =)


Jag jobbar ikväll och imorgon är jag ledig, och sen jobbar jag på onsdag, sen har jag semester =) =) Om Tyras hälsa går åt rätt håll nu så har vi ett BPH-test framför oss inom en snar framtid och så tänkte jag lägga in lite intensiv träning i lydnadsmomenten.


Dags att aktivera fröken lite innan arbetet, så hennes smart hjärna får bli lite trött =) Tur att man inte har sånna bekymmer *skrattar*

Av Camilla - 7 augusti 2010 21:34

Veterinären tycker att Tyra ska ha tratt på sig så hon inte kan slicka sig i underlivet. Saken är den att visst kan Tyra ha tratt, men se henne så frustrerad över när det kliar så mycket känns inte riktigt rätt. Jag försöker att avleda henne, men tro mig, spelar ingen roll om jag höll upp en kanin framför henne, hon skulle välja att klia iallafall. =(  Eftersom det kliar i hennes öron med så blir ju tratten ännu mer hemsk för hon kommer inte åt där heller. Vet att tratten är till för att hon inte ska komma åt så att det får läka. Men min känsla är att det hon slickar inte gör saken värre. Anledningen till att hon är röd i öronen är inte för att hon kliat till sig det, det är där och är lika rött fast hon inte är där och kliar när jag styr upp henne så gott det går.


Upptäckte idag att Tyra börjat få gulaktiga flytningar nu, vet inte om det är bra eller dåligt. Vad jag läst så kan det vara bra reaktion på antibiotikan att varet liksom drivs ut ur livmodern, men man kan även läsa sig till att det inte är ett gott tecken. Tyra har ätit sämre idag, det är inte ett gott tecken så vi får se hur det går framöver.


Vi har spenderat eftermiddagen ute på landet, jag och Tyra gjorde mommo sällskap på en liten promis, var rätt hastighet för Tyras del som inte har så mycket fart i sig just nu. Dags att krypa till kojs, är trött ikväll, godnatt =)

Av Camilla - 7 augusti 2010 12:17

Blir det idag, vi tog sovmorgon till 10 =) Sen var det dags för ut och rasta Tyra, hon hade nog kunnat ligga kvar ett tag till, men offrade sig =) Ute på promisen så lunkar hon mest fram, inga rappa steg där inte. In igen och dags för medicinering och frukost för Tyra. När hon ätit det så gick hon och la sig igen, hon är trött idag, vill bara sova. Annars brukar hon vilja hitta på något, busa eller tugga på ben eller bara ha min uppmärksamhet, men nu ligger hon ihopkurad och snarkar istället. Jag som är van med en Tyra som är full av energi tycker det känns lite konstigt med en snarkande Tyra istället. Hon får sova min lilla tjej, tänker ändå ta det lugnt idag bara.


Hoppas ni alla har en skön lördag =)

Av Camilla - 6 augusti 2010 22:23

Idag har det varit uppåt 27 grader och solen har lyst med sin närvaro hela dagen, så härligt, några besvärjelser som går in iallafall när det kommer till att vädja till dom som styr vädret =)


Jag och Tyra spenderade eftermiddagen på Strömsholm. Hade tid där idag för att kolla upp hennes utslag och hennes svullna vulva. Ja, vad ska man säga? Det positiva är att Tyra gått upp 1kg på en vecka =) Nu väger hon 21.3kg =) Hon sköter sig exemplariskt när vi är på Strömsholm när vi sitter och väntar på vår tur i korridoren. Tyra la sig ner och låg och tittade på alla hundar och människor som for fram och tillbaka. Tyra är alltid snäll när veterinärer och djurvårdare ska handskas med henne, har aldrig varit några problem. Det var inga problem idag heller, men jag såg tydligt på Tyra att hon inte var lika avslappnad som hon brukar när det är dags för att ta blodprov och ta temp osv. Det är då man önskar att man fått vara en liten fluga och varit med under dygnet då hon var inlagd. Men så fort jag talade lugnt till henne och la min hand mot henne så såg jag markant skillnad och hon blev lugn direkt och sen var det inga bekymmer. Tyra hoppar själv upp utan att man behöver säga till på britsen, det är precis som att hon vet att där ska man vara när man är på djursjukhuset. Det är det första hon gör nästan när hon kommer in i ett undersökningsrum =) När veterinären skulle raka magen så stod Tyra på bakbenen och hade överkroppen mot mig och nu var hon sig lik igen och bara var lugn och avslappnad. Kändes lite som att hon spände sig i början pga att hon haft dålig upplevelse det sista hon hade av en undersökning. Nu ska ju inte hundar kunna minnas saker, men jag tror ändå att hon på något vis kände igen situationen. Det sista hon var med om på Strömsholm i behandlingsväg var ju det otäcka ultraljudet då dom tog urinprov direkt ur urinblåsan utan drogning och som det stod i journalen hade hon sprattlat för mycket, ursch, mår dåligt när jag tänker på det där.


Hur som helst så blir det ultraljud och Tyra hoppar upp på britsen och ligger sen blixtstilla på rygg och med huvudet inborrat i min arm. Känns så himla bra med Tyra på det viset, hon är så trygg i sig själv och stabil och det känns bra att hon har full tillit till mig som visar sig i att säger jag en sak så kan hon lita på att det är lugna puckar =)


Veterinären som gjorde ultraljudet var specialist och sa att det som pågår i Tyras livmoder är inget hormonellt nu utan det är inflammation. Hon såg även att Tyra har inflammation i tunntarmen och upplevde att det var alldeles för mycket aktivitet i tunntarmen och mycket gas och vätska. Hon sa även att Tyra har förstorade lymfkörtlar uppetill, tror hon menade vid magen, men inte alltid så lätt att hänga me i svängarna. Njurarna tyckte hon var okej så det kan vi lägga ner för stunden.


Vi fick vänta lite till, för att sen få träffa veterinären som fått svar på blodproverna och som skulle ge fullständigt resultat på ultraljudet. Proverna visade inget galet för stunden =) Men det konstiga i hela den här soppan är att hennes blodprover sällan visar på konstigheter? Hon tyckte även att jag kunde släppa det här med njurarna just nu =) Så det var glädjande nyheter tyckte jag, men kände det överhängande menet. Det kom givetvis, Tyra har inflammation i livmoderhalsen och det är orsaken till att vulvan är så svullen eller som det står i journalen mycket svullen. Dom valde att byta ut antibiotikan som hon ätit i 9 dagar och satte in en ny sort som ska ätas i 14 dagar. Den ska förhoppningsvis hejda inflammationen i livmodern. Inflammationen i tunntarmen hade hon inget svar på, börjar dock misstänka nytt koccidangrepp så jag ska lämna in avföringsprov på måndag för att dom ska kolla upp det. För som veterinären sa som gjorde ultraljudet, Tyras mage och tarmar mår inte bra =( det syntes tydligt att tarmarna inte mådde bra.


Veterinären kollade Tyras hörselgångar eller vad man ska säga, och dom va fina, så det är bara i ytterörat hon är röd och har utslag. Teorin kring utslagen är att dom uppkommit pga att Tyra är så nedsatt så kroppen reagera på det här viset, för att hon har bekymmer invärtes. Jag har kvar tiden v33 till den veterinär som jag talade med i måndags som dessutom är specialist. Jag längtar tills alla semestrar är över så alla är tillbaka =) Jag vill ha tillbaka Katinka och denna som jag ska träffa v 33 =)


Men måste säga att den veterinär jag träffade idag kändes seriös, hon sa själv att hon tyckte det var förargligt att Tyra behövt träffa så många olika och att det varit så mycket snurr hit och dit med prover hit och dit. Och hon som gjorde ultraljudet var någon överveterinär eller vad det heter *skratt* Kan inte benämningarna, men hon var jätte trevlig och kunnig. =)


Så förhoppningarna nu är att Tyras inflammation i livmodern ska bli botad av antibiotikan, men blir hon sämre så måste jag åka in sa dom och så måste hon opereras.


Jag hoppas verkligen att Tyra får bli frisk nu. Känns helt stört att hon äter sin 4 antibiotika kur sen juni =(  Tabletterna hon får nu är stora som en femtioöring och helt rosa =) Man undrar ju vad det är för några tabletter när dom ligger inpaketerade en och en.


Måste bara berätta att när hon började prata om Koccidierna igen så sa jag att jag vill att dom kollar den här gången vilken sorts hundkoccid Tyra har om hon har det. Då säger veterinären att det bara finns en och det är hundkoccid =) Då förklarade jag att så inte är fallet utan att det finns olika sorter inom hundkoccid och att man i Tyras fall inte kollat det sist men i efterhand gjort uttalande om att det kan ha varit den sort som heter isophoria någonting. När jag förklarat det blev hon tyst =) Sen sa hon att när jag lämnar in avföringsprovet på måndag ska jag berätta det här för jag kan det bättre än hon *skrattar* Hon menade verkligen inget illa med det utan det var ett konstaterande och min känsla är att hon kommer kolla upp lite mer om koccidier *skratt*


Nu ska jag ta ut skruttan på sista rundan så vi kan ta sovmorgon imorgon. Hon kommer inte bli nöjd nu när jag väcker henne, men hon kommer garanterat gilla sovmorgonen imorgon =)


Blev en lång uppsats nu, men ni som orkar läsa får väl läsa den i omgångar *skratt* Godnatt och Sovgott! Imorgon är det en ny dag med nya tag!

Av Camilla - 5 augusti 2010 21:59

Idag har jag jobbat ett delat pass, jätte blä, men ett måste. När jag hade ett litet glapp på dagen i några timmar kände jag att jag ville vara ute med Tyra så hon fick aktivering och jag fick frisk luft. Vi åkte ut till landet och solen sken och det kändes så himla skönt =) Jag pratar med mommo medans Tyra kör sin lov som hon brukar, men när hon väl återvänder så är det inte min Tyra längre som står där. Det är en otäck sak som gjort bajs inpackning över hela sig, dvs rejäl kroppsinpackning av brun gegga som luktar apa. Det var nog första gången någonsin som jag blivit riktigt arg på Tyra. Jag kände att ridån gick ner och att jag ville trolla bort mig själv, men så funkar ju inte livet, ingen ide att ni provar, för jag har redan testat utan framgång *skratt*


Jag börjar försöka tvätta av Tyra så gott det går och när jag lyckats blöta ner henne och börjat få allt brunt att lösa upp sig, vad tror ni händer då? Jo, Tyra tycker att det är ett smart drag att ruska på sig och tro mig, det var inget jag uppskattade =) Hur som helst så fick Tyra fint duscha idag med. Hon vill verkligen inte duscha, hon gör ju det för att jag säger att nu ska hon duscha, men hon står inte och viftar på svansen direkt.


Imorgon har vi tid på Strömsholm på eftermiddagen, jag ber till allt som går att be till att det ska gå vägen. Men jag är lite rädd för att det ska börjas prata om foderbyte, då tror jag att jag kommer svimma av ilska *skratt*  Snälla Hanna följer med mig, känns jätte bra =) Klart jag kan åka själv, men roligare med sällskap och hon är ju sjuksyrra så jag sätter min tilltro till henne *ler* Nä, men skämt å sido, alltid skönt att ha med någon som kanske kommer på att fråga något som jag missar. Tack snälla Hanna för att du tar dig tid att följa med mig imorgon =)


Dags att sova, är ledig i 3 hela dagar nu. Känns dock surt när jag insåg att jag egentligen hade kunnat gå på semester idag, men får fint gå till arbetet måndag, tisdag och onsdag. Men så är det ju, alla är vi olika, vissa står sig själva närmast i alla lägen och det är väl inget fel med det, men då kan man knappast komma och vilja ha något i gengäld sen =)


Godnatt gott folk, sov så gott =)


Sist men inte minst, om ni missat att Tyra har blivit storasyster så måste ni gå in på www.capatosta.se  Där finns fina bilder på valparna, en har en Tyra boll på huvudet =)

Av Camilla - 4 augusti 2010 12:40

Har vi här i Eskilstuna. Jag är som så att för min del gör det inte så mycket om inte solen står i högsta skyn och steker så termometern visar över 30 grader. Det gör heller inget om det skulle dugga lite, men regn så det verkligen känns som regn kan jag klara mig utan. Gör ju inget om det är så någon dag, men nu kan gärna solen få titta fram lite. =)


Jag och Tyra åkte ut en sväng till landet idag, tanken var att vi skulle gå ut i den skog som pappa äger som vi sällan går i, eller nästintill aldrig går i. Det är några år sedan vi planterade ny skog där och den har tagit sig, men det har även allt snår också gjort, så det är inte lika lätt framkomligt där. Men eftersom det spöregnade så var inte Tyra så sugen på att hoppa ut ur bilen ens =) Vi var ute en liten stund bara och sen gick jag in och sa hej till pappa som sitter helt i sjön eller vad man nu ska säga. Pappa har haft ont i sitt ena ben i över ett år, knät som spökar, och sen 2,5 vecka tillbaka har han haft ont i sitt andra ben. Han var till husläkaren som skickade remiss till röntgen, men under tiden så kunde pappa gott slänga i sig 2 alvedon och sen röra på sig så mycket det bara gick. Spännande uttlåtande med tanke på att efter röntgen igår så upptäcktes det att benet var helt av ovanför fotknölarna och det har han gått på och jobbat i en vecka och sen haft semester och rört sig så gott det har funkat tills igår. Dom gipsade direkt och det benet som knät var ont på, måste han förmodligen byta ut hela knät, snacka om att jag har en envis pappa som vägrar gå till doktorn i första taget.


Jag fick order av Strömsholm i måndags att tvätta Tyra med pyoderm schampoo varannan dag eftersom hon har nya utslag *suck* har inte velat nämna det eftersom vi skulle blicka framåt och allt bara skulle bli bra =) Hur som helst så har jag tvättat med det, men kan inte påstå att det gör någon skillnad. Det verkar klia en hel del i Tyras underliv, man märker det på henne. Jag försöker smörja med en salva jag har hemma som ska vara bra mot svampinfektioner, men som sagt, verkar inte funka så bra, men det blir säkert bättre om några dagar, visst *skrattar hysteriskt* =)


Ska ta och duscha tösen igen, inget hon gladerligen gör, men ställer upp eftersom matte tjatar om det. Nu tycker jag att vi alla ber till vädergudarna om lite bättre väder hörrni =) =) och det skulle inte göra något om ni hade lust att lägga några snälla besvärjelser över mig och Tyra att Tyra får bli frisk nu och botad för gott =)

Av Camilla - 3 augusti 2010 14:27

Tänk att nu är dom här =) Tyras stora syster Smilla har väntat valpar och jag gissade på 9 st, men hade fel för det blev 8 friska fina valpar =) Nu väntar man ju på spänning på hur dom små liven ser ut. Hörde att några har "Tyra bollar" som teckning, ska bli så roligt att få se dom.  =) =) Stort Grattis Ullis som är fodervärd till Smilla och till kennel Capa Tosta för sina nytillskott =)


Jag var till skogs på förmiddagen med Tyra och gick en promis med Pillan och Torsten och Sigge. Jätte trevlig promenad och skönt att hundarna kan strosa runt utan fullt ös hela tiden =) Nu har jag en trött tjej här hemma som snarkar =)


Tog lite kort från dagens promis, så synd att så många blev suddiga men ni får ha överseende med det =)


  Har lagt in korten bakofram igen. Så det här är i slutet av promisen och Torsten är lite trött så vilar sig lite =)   Sixten och Torsten ser så glada ut, Tyra ser mest sur ut och att det är skit tråkigt att sitta still =)   Torsten har rymt ur bild och Tyra ser lite ut som att får man göra sådär? =)   det glada gänget, Torsten gör ett litet partytrix och blundar =)   Tyra har inte förstått det där med att sitta still och se fin ut på bild, kollar in dom andra istället =)   Här ser det ut som att jag skällt ut Tyra för noter, men det enda jag gjort är att satt henne där, hon tycker bättre om att röra på sig min tös =)   gänget ute på strapats =)   Tyra rullar sig lite =)   Sigge och Torsten kollar in vad Tyra gör =)   Fina, fina Sigge =)   Sigge gör också han ett litet trix och lägger upp tungan på nosen så fint =)   Gänget har hittat något intressant som måste inspekteras i grupp =)   Sigge och Tyra, att Sigge är en staffe det går man ju inte miste om, men att Tyra skulle vara en amstaff *skratt* ja, jag vet inte vad jag ska säga =) =)   Dåligt kort jag vet, men tycker det ser så roligt ut när Tyra och Torsten lyfter samma ben och har det i samma höjd samtidigt och går med huvudena neråt =)   Fina Sigge =)   glada hundar på äventyr =) Sigge kollar så vi är med, så han slipper ha hela ansvaret för de unga slynglarna =)

Bus i skogen =)

Tänk att min Tyra varit såhär liten, ligger här med sin mamma Lupa =)     

Av Camilla - 3 augusti 2010 12:56

Igår eftermiddag fick jag samtal från Strömsholm. Det var en veterinär som ringde och frågade hur det var med Tyra. Jag berättade läget och förklarade även att jag kontaktat Södra Djursjukhuset pga att jag är trött på att ständigt åka på nya veterinärer. Jag berättade även vad denna veterinär sagt som lämnat ut Tyra och förklarade att jag tyckte det kändes mycket olustigt och därav vill vända mig någon annanstans.


Veterinären jag pratade med igår var mycket seriös kändes det som. Hon hade även haft hand om Tyra lite när hon var inlagd och när jag återberättade vad den andra veterinären sagt så suckade hon mest och förklarade hur det egentligen låg till. Det var inge svammel där inte utan raka rör, precis så som jag vill ha det =) Hon kändes kompetent och som att hon visste vad hon pratade om. Jag förklarade även att jag tyckte det kändes så oseriöst att åka in och ut med Tyra på det här viset och göra prover efter prover men aldrig ha någon plan kring det. Hon var helt på min linje och sa att givetvis ska jag byta om jag vill men om jag skulle fortsätta på Strömsholm skulle det vara denne veterinär som skulle ha hand om Tyra. Hon är dessutom specialist inom det som Tyra behöver hjälp med så det känns toppen nu faktiskt.


Jag påtalade även att jag inte uppskattade att dom tagit prov från urinblåsan under ultraljudet utan att gett Tyra drogning och jag sa även att det inte kändes seriöst att inte ha diskuterat det med mig först och att det inte alls känns bra att få läsa i journalen att hon sprattlat för mycket andra gången för att kunna genomföra provet. Hon höll med om att det är bättre att ge lugnande så hunden inte behöver ha så jobbigt, för den ska inte behöva ligga och sprattla för sitt liv, då är det något som är galet.


Så nu är det som så att vi ska tillbaka till den här veterinären v33 och Tyra ska äta antibiotikan tills dess och då ska vi göra nytt ultraljud och ta nya prover. Jag hoppas att hon kommer kunna avsluta sin kur antibiotika strax efter det besöket annars måste jag boka om BPH tiden vi har pga karensen efter kuren.



Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards