Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 5 februari 2011

Av Camilla - 5 februari 2011 23:46

Idag åkte vi ut till landet och hälsade på. Tyra sprang raka vägen till fågelborden i hopp om en skrovmåltid. Jag var förutseende och sa ifrån på skarpen att det inte är okej och hör och häpna, hon åt inget, inte då iallafall   


Tyra hade jobbig klåda idag så hon var extra nipprig, och dessutom inte aktiverad mentalt ordentligt på ett tag, så det är ingen bra kombination när man ska försöka sitta och fika och uppvisa en icke bortskämd hund    Nä så illa var det inte, men man önskar ju att hon inte va så överspeedad och inte lika busig som hon var *ler*


När vi fikat klart var vi ute en stund, jag försökte träna lite, men Tyra hade jobbigt med klådan och var sprallig och försökte disikera alla pinnar som blåst ner. Men hon erbjöd ändå det jag ville, men jag var för petig för att omständigheterna skulle funka bra, så hon valde att rejsa runt mig 1000 varv istället *skrattar* Husse säger då att han ska prova och då lyder Tyra fin fint såklart, så jäkla typiskt. Sen att hon lyder mer för att han inte kräver exakthet vid fotpositionen är ju ingen ide att börja tala om för då är man ju en dålig förlorare   . Fast jag kan vara så pass ärlig att husse fick ihop Tyra fin fint, på ett sätt som jag inte klarade och det ska han ha beröm för helt klart! Sen att det var en lyckoträff och att hon redan rejsat av sig, det är ju inget vi behöver tala högt om *skrattar* Nä, nu är jag ju faktiskt en dålig förlorare!!


Men ibland kan jag nog bli lite surmule på det här viset. För den som tränar Tyra är ju jag och normalt sett så funkar ju bitarna, men när dom inte fungerar ja då funkar dom bitarna för alla andra och då är jag helt plötsligt den som inte kan det här med hund. Ja, ja, hur som helst så idag fick pappa vatten på kvarnen att Tyra är en bortskämd hund, men nästa gång vi åker ut ska han banne mig inte få mer ved på elden   


Jag körde lite inkallning, fot och så rutan, måste säga att hon är duktig min tös. Vi har inte kört rutan sen i början på december och hon tar rutan så fint ändå! Klart har vi saker att finslipa på, men att hon går rakt ut och in i rutan är jag helnöjd med, sen vill hon gärna tjuva några steg så det ska vi jobba vidare på.


Här kommer lite bilder och en film ( som styrker min fars syn på att Tyra är lite "lätt" olydig )   



  Notera pinnen som hänger i mungipan, sabla hund att tugga i sig allt!   Klockrent kort, perfekt ljus, synd bara på att själva motivet ej stannar kvar i bild, Tyra i ett nötskal *skrattar*   Tyra erjbuder fin kontakt =)   Mattes tjej kan sitta still i några sekunder iallafall =)  

Tyra är så ivrig och full av energi, så att träna fot idag var ingen höjdare, men jag kan inte låta bli att dra på mungiporna när hon är så villig att jobba men klarar inte hela vägen att hålla ihop...



  Tyra på bus och sprall humör =) medans matte försöker träna lydnad, wow vilken fin allmänlydnad jag har på min hund va? *skrattar* Den här bjuder jag på =) och Tyra gör det mer än gärna =) =)



  Tyra leker med sin leksak och vill så gärna leka med mig, vilket jag uppskattar såklart, svårt att filma samtidigt bara =)

Av Camilla - 5 februari 2011 11:28

Igår var det äntligen dags, vad jag har väntat på denna dag! Efteråt så var jag som en zombie, helt slut, nästan otäckt slut, men inte konstigt egentligen med tanke på att vi kämpat sen i mitten på maj med Tyras problem utan att ha fått en lugn stund.


Jag hade med mig all min dokumentation kring Tyra och även alla journalhandlingar. Nu skulle djurakuten beställt journalhandlingar, men dom hade bara den från Västerås djurklinik så jag överlämnade den nätta 30 sidors bunten från Strömsholm till Kerstin =)


Tyra började i vanlig ordning med att kissa i besöksrummet, hon var förmodligen stressad, inte så konstigt.


Kerstin undersökte Tyra och Tyra var så snäll och medgörlig och när Kerstin tog skrapprov så visade Tyra att det var jobbigt, vilket Kerstin uppmärksammade så fint, men Tyra gjorde inget annat än smackade som tecken på obehaget. Tänk alla därute som har en bild av hundar som Tyra att dom är bestialiska mördarhundar, och det enda hon gör när en främmande människa skrapar hål i huden på henne är att smacka och sitta still.


Kerstin påtalade flera gånger att hon tyckte Tyra var en sån lugn och fin hund, men när vi var färdiga och Tyra låg kvar på sidan på britsen fast hon inte behöver, så säger Kerstin: " Det här är en hund med mkt bra mentalitet" Åh vad det värmde =)


När hon börjar prata kring att hon förstår vilket otroligt jobb jag lagt ner och engagemang kände jag nästan hur underläppen började gå, för min uppfattning har varit att många inte förstår hur kämpigt det faktiskt är med en sjuk hund. Kerstin berättade att om det inte vore för mig så hade en hund som Tyra inte levt idag och även om hon hamnat hos ägare som lagt ner pengar på utredning så hade hon inte kommit så långt i den som hon gjort om det inte vore för att jag som ägare läst och forskat och gjort mig så medveten om läget som det bara går.


Alla timmar av forskning ger äntligen resultat och det glädjer mig att jag kunnat hjälpa min Tyra på det sättet jag faktiskt kan.


Men det blev så påtagligt när hon sa att det inte är många hundar som har Tyras problematik som får en chans till ett liv. Nu är vi alla olika och jag klandrar INTE dom som väljer att låta sin hund somna in, men på samma gång hoppas jag att människor INTE klandrar mig för att jag kämpar och låter min hund leva.


Jag förstår dom som inte orkar eller har råd eller får det att gå ihop, för det är långt ifrån enkelt eller en dans på rosor. Men Kerstin kom med den sista pusselbiten så nu ser vi om pusslet blir en fin vacker bild eller om den inte alls blir bra och då är det ju inget mer att göra....Men vi ger inte upp nu för det är som att ge upp på mål linjen.


Tyra är och kommer alltid vara en sjuk hund, hon kommer aldrig kunna leva sitt liv utan medicinering och utan ägare som är villiga att strukturera sitt liv kring vad som krävs.


Tyra har allergi, men det visste jag ju redan och så har hon dåligt immunförsvar som vi egentligen också visste redan. Det lustiga i det hela är dock att en hund med allergi har ett immunförsvar som är superbra egentligen som då tar sig an och bekämpar allergin, så det är lite motsägelsefullt när man säger att hon på samma gång har dåligt immunförsvar.


Så för att komma ur denna onda cirkel tas det nu fram ett bakterievaccin som ska ges till Tyra, samtidigt ska hon äta cellgift, Atopica och duschas varje dag eller sprayas tills utslagen är under kontroll, då behöver man bara underhåll spraya henne. Hon har även fått medicin vid behov att ge mot klådan om den blir alltför jobbig.


När Tyra fått balans av bakterievaccinet ska hon börja få allergivaccinet och förhoppningsvis kommer Tyra bli en ganska balanserad hund sjukdomsmässigt sätt och om det här funkar kommer man börja trappa ner på cellgiftet så mkt det bara går, men spraya och duscha kommer krävas resten av livet, likaså vaccinerna.


Det var en liten uppdatering från oss och från gårdagen =) Jag hoppas att min och Tyras resa och berättelser kan hjälpa andra, oavsett vad man själv beslutar av vår berättelse så hoppas jag att den kan hjälpa. Även om det hjälper en att kunna fatta ett beslut om att ta farväl av sin kamrat eller att fortsätta utredningen, så kan jag se till att några slipper det stora svarta hålet av att inget veta är jag glad!


Man ska ALDRIG glömma att det är DU som känner DIN hund bäst och vet vad som är BÄST för den! Finns ingen som kan komma och säga att det är fel att låta hunden somna in eller låta den leva, för dom är inte mitt i det och vet inte hur verkligheten egentligen ser ut. Så strunta i alla därute som kan och vet allt utifrån sina egna slutsatser, för dom vet inte, för dom lever inte sida vid sida med en sjuk hund av just den karaktär som du gör.

Av Camilla - 5 februari 2011 11:19

Var på föreläsning i onsdagskväll, tusen tack Carola för att du körde in till storstan! Som den vimsiga människa jag är så lyckades jag ju tappa var vi var fast vi bara stod på andra sidan gatan *skrattar* Tur att Carola var med och höll koll på mig =) Maria kom också så hon stackaren fick svara på alla våra hundramiljoner frågor om hund överlag =) =)


Föreläsningen handlade om hundens fysik osv. Jag kan varmt rekommendera den till människor som är hundintresserade, man behöver inte vara kunnig innan eller ha något större intresse för hur hund fysik funkar för man får lära sig sånna bra saker som man faktiskt behöver om man vill att ens hund ska hålla mer än några år =)


Jag frågade om det här att låta sin hund/hundar springa i grustag som träning en eller flera gånger i veckan, och det är inget som gynnar hunden annat än att den går sönder, främst när den springer neråt, så om man har en hund man är rädd om så hoppa över grustagsträning, för den fyller ingen funktion. Sen kan man ju givetvis träna backträning, men det är en helt annan sak än låta hunden springa i grustag.


Jag frågade även om WP och DW som är så populärt. Hon ser inget fel i att låta sin hund dra och inte heller dra tungt, om man är noga med uppvärmning, nedvarvning och att man gör på rätt sätt OCH SIST MEN INTE MINST ATT MAN INTE GÖR DET FÖRRÄN HUNDEN HAR VUXIT FÄRDIGT!!!


Att låta sin hund som inte vuxit färdigt helt dra något så den behöver anstränga sig är som att träna en 3 åring i boxning och det förstår ju varenda människa att man inte ska =)


Jag kommer vilja gå på flera av hennes föreläsningar, jag köpte även en bok om det här som är mkt intressant.


En sak som jag bär med mig extra mkt från föreläsningen är informationen hur mkt det skadar hunden att åka till ett ställe och släppa ut hunden bara så den får busa med andra hundar eller bara springa själv. När hon pratade kring det så insåg jag ju hur logiskt det var, men att jag inte fattat det tidigare, men man kan inte tänka på allt, men nu ska jag börja tänka på det, en sak som är säker =)


Sen pratade hon även om hur riskfyllt det är att låta sin valp leka med större hundar och hur det skadar att inte ta långpromenader med sin lilla valp men att låta den ibland rejsa runt med någon större hund eller med andra valpar och att leken är hård.


Mycket man inte vet om hunden, men så roligt att kunna lära sig mera =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards