Capa Tosta Big Bang

Direktlänk till inlägg 5 februari 2011

Föreläsning

Av Camilla - 5 februari 2011 11:19

Var på föreläsning i onsdagskväll, tusen tack Carola för att du körde in till storstan! Som den vimsiga människa jag är så lyckades jag ju tappa var vi var fast vi bara stod på andra sidan gatan *skrattar* Tur att Carola var med och höll koll på mig =) Maria kom också så hon stackaren fick svara på alla våra hundramiljoner frågor om hund överlag =) =)


Föreläsningen handlade om hundens fysik osv. Jag kan varmt rekommendera den till människor som är hundintresserade, man behöver inte vara kunnig innan eller ha något större intresse för hur hund fysik funkar för man får lära sig sånna bra saker som man faktiskt behöver om man vill att ens hund ska hålla mer än några år =)


Jag frågade om det här att låta sin hund/hundar springa i grustag som träning en eller flera gånger i veckan, och det är inget som gynnar hunden annat än att den går sönder, främst när den springer neråt, så om man har en hund man är rädd om så hoppa över grustagsträning, för den fyller ingen funktion. Sen kan man ju givetvis träna backträning, men det är en helt annan sak än låta hunden springa i grustag.


Jag frågade även om WP och DW som är så populärt. Hon ser inget fel i att låta sin hund dra och inte heller dra tungt, om man är noga med uppvärmning, nedvarvning och att man gör på rätt sätt OCH SIST MEN INTE MINST ATT MAN INTE GÖR DET FÖRRÄN HUNDEN HAR VUXIT FÄRDIGT!!!


Att låta sin hund som inte vuxit färdigt helt dra något så den behöver anstränga sig är som att träna en 3 åring i boxning och det förstår ju varenda människa att man inte ska =)


Jag kommer vilja gå på flera av hennes föreläsningar, jag köpte även en bok om det här som är mkt intressant.


En sak som jag bär med mig extra mkt från föreläsningen är informationen hur mkt det skadar hunden att åka till ett ställe och släppa ut hunden bara så den får busa med andra hundar eller bara springa själv. När hon pratade kring det så insåg jag ju hur logiskt det var, men att jag inte fattat det tidigare, men man kan inte tänka på allt, men nu ska jag börja tänka på det, en sak som är säker =)


Sen pratade hon även om hur riskfyllt det är att låta sin valp leka med större hundar och hur det skadar att inte ta långpromenader med sin lilla valp men att låta den ibland rejsa runt med någon större hund eller med andra valpar och att leken är hård.


Mycket man inte vet om hunden, men så roligt att kunna lära sig mera =)

 
 
Ingen bild

Carola & Lilo

5 februari 2011 14:35

Tack själv Camilla! Det var en givande kväll!

Kramis

 
Ingen bild

cc

10 augusti 2013 10:58

du skriver helt obegripligt på slutet, vad menar du egentligen?

Camilla

22 augusti 2013 17:52

Oj var länge sedan nu, och såg att det var konstigt skrivet =) Man ska i korta drag inte låta sin valp leka och rejsa runt för mkt med andra hundar där det kan bli mkt brottandes och inte gå en massa långpromenader då det sliter på valpens outvecklade kropp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 5 februari 2023 11:43

Goddag allihopa!   Känns som evigheter sen jag var härinne på bloggen för att uppdatera om vad som händer i Ayshas och mitt liv men även hennes vänners liv. Ni får ha överseende med att det tar ett tag att komma in i skrivandet igen och hur allt ...

Av Camilla - 13 februari 2017 17:41


I lördags var det dags igen för oss att prova på att tävla, jag var nervös och Aysha kunde inte för sin värld förstå vad vi skulle upp så tidigt för och ut i kylan dessutom, fy vad kallt det var, -11 hemma. Jag åkte till tävlingen med samma inställni...

Av Camilla - 8 februari 2017 19:02

Nu har det gått några dagar sen lördag 4 februari då rasklubben hade sitt årliga årsmöte. Jag beslutade tidigt under 2016 att jag från och med 2017 skulle ta paus från klubbarbete och avgå från samtliga mina uppdrag jag hade i klubben. Kände att det ...

Av Camilla - 7 februari 2017 17:36

Nu står klockan varje dag på 14.40, alla dagar i veckan och om året, men just idag, den 7 februari 2011 betydde kl. 14.40 vårt sista farväl och Tyras sista andetag togs. Jag saknar verkligen Tyra vissa dagar, men är så otroligt lyckligt lottad att ha...

Av Camilla - 6 februari 2017 17:21


Alltså jag svävar fortfarande på små moln efter gårdagens debut i Startklass i lydnad. Jag var så galet nervös men försökte peppa mig själv i att Aysha och jag är faktiskt ett team, så det hänger inte bara på henne med andra ord, utan jag måste ju fu...

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards