Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under maj 2010

Av Camilla - 25 maj 2010 20:19

Jag och Tyra har tillbringat eftermiddagen med Nina Svartberg =) Jag kan inte annat än säga att jag är så glad och kan inte sluta le =) Slänger upp lite kort från gårdagen och ska nu kasta mig i säng, både jag och Tyra är helt slut =)


  Tyra i full galopp mot mig =)   Tror Tyra trampat på något stickigt, för hon biter sig i tassen, hittade inga märken.   Ser ni Tyra, hon är långt borta =)   Tyra ändrar sig och vill komma mer nära, som vanligt i full fart framåt.   Här är Tyra vääääldigt nära, var tror ni hon landar? *skrattar*       Tyra ser ut att ha världens mest längsta kropp på det här kortet.       Här ser hon helt galen ut, och man ser hur gul hon blir av alla maskrosor =)     Tyra är svart om nosen efter att ha grävt efter alla dessa sorkar...   Tyra har lite som hobby att krasch landa rakt in i mig =)   Mattes plutta =)     Vet inte om ni ser, men hon tar ett sånt jätte skutt på det här kortet =)       Tyra står och lyssnar på min mormor, tur att hon inte störtdyker på henne *skrattar* Då tror jag mommo skulle gå av på mitten =)     

Av Camilla - 24 maj 2010 08:42

Igår var det sista gången på blodspårskursen. Vi hann lägga 2 spår innan skitvädret drog in. Första spåret vi la, var 2 vinklar och ett bloduppehåll och fick ligga i 3 timmar. Det andra spåret vi la var mer ett skojspår eller vad man ska säga där vi provade på lite mer. Jag valde att lägga ett rakt spår med bara klöven för att se hur Tyra reagerade. Skojspåret låg inte så länge, kanske 1 timme max. När vi lagt spåren så tog vi en fika och pratade lite. När det var dags att gå skojspåret så gick vi till platsen och jag hörde ett muller, det var åska som var ganska nära. Jag som varit mitt i ett åsk oväder en gång med hästen tyckte inte att det kändes så kul, men Tyra ville bara köra igång med jobbet.


När vi hade "klätt om" så öppnade himlen sig och då tyckte Tyra inte att det var så roligt, kändes lite som man var mitt i en storm, det regnade så mycket att man såg knappt något och sen gick det över till hårt hagel. Jag satte mig över Tyra för att skydda henne och hon borrade in sitt huvud i min armhåla som hon brukar göra när hon är i en situation som hon inte gillar. Det resulterar i att Tyra är ganska torr och matte totalt genomblöt.


Hur som helst så kom vi av oss lite och Tyra började spåra ganska bra, men sen var hon lite flackig, jag upplever att Tyra förstår ordet Spåra, för när jag säger det börjar hon jobba, men det här med bara klöv och sen en stor syndaflod som kom ner från himlen kändes som att all doft försvann, men sen kom det en vindpust från klövhållet och den plockade Tyra upp och gick raka vägen och fann sin älskade klöv =)


Andra spåret var det lite olyckligt vid, för allt hade dragit ut så mycket på tiden och jag kände mig stressad, jag skulle ju iväg och jobba och hade en liten bit att åka och behövde ju duscha. Så jag kände när vi var i det spåret att jag inte var så fokuserad, och det gör jag inte om, för det förstör mer än vad det gör nytta. Tyra blev distraherad av hundar som skällde och alla som gick nere vid spårslutet och det var mycket mitt fel eftersom jag var någon helt annanstans.


Tyra var ivrig vid spårstarten, men jag håller henne kvar vid skottplatsen för jag vill ha en hund med bra tempo så hon lugnar ner sig och man ser hur hon kopplar på ett mer nogrannt och mer metodiskt sätt istället för full fart medvetslös =) Inga problem med bloduppehållet och första vinkeln, andra vinkeln kommer hon av sig och blir störd, men jag leder in henne på spåret igen och då jobbar hon bra, men blir flera gånger avbruten pga störningar runt och en matte som är mer och mer stressad inombords. Hon går till och med förbi klöven pga denna dåliga soppa. Men när hon väl hittat klöven så vill hon bära den och helst inte släppa taget.


Måste säga att det inte alls kändes bra när jag åkte därifrån innan allt slutade och jag bestämde mig då för att aldrig, verkligen aldrig mer göra något sånt och vara stressad och inte närvarande. Blir så fel och det är inte rätt varken mot mig eller mot Tyra.


Idag ska vi åka ut till landet och bara ta det lugnt, kanske gå ner och se om maskroshavet finns kvar och kanske kunna fånga några fler fina kort =) För när det kommer till Tyra så måste man verkligen catch the moment och det blixtsnabbt. Jag skulle så gärna vilja ha en systemkamera =) Ha en bra dag alla!

Av Camilla - 23 maj 2010 07:50



  Lycklig Tyra =)   Tyra springer i ett hav av maskrosor...   Här kommer jag =)   Bländande vit....   Tyra kör sitt knep, "om jag blundar kanske jag inte syns" =)       Puss lilla maskrosen =)

Svårt att se, men Tyra är alldeles gul hela hon efter att ha sprungit i maskroshavet =)  

Av Camilla - 22 maj 2010 07:25

Tyra mår mycket bättre, det är så himla skönt. Inte helt bra i magen än, men hon kräks inte och hon får i sig skaplig mängd med vatten. Tyra ska tydligen dricka ca 1 liter vatten om dagen, har svårt att se att hon dricker så mycket, men det kanske hon gör. Igår var jag och Tyra ute på landet i det fina vädret. Vi gick en liten sväng ner på åkern där vi brukar gå vid hjorthägnet. Inga hjortar i sikte, men när vi kom ner så hade hela åkern slagit ut i maskrosblom =) Den var helt gul, så otroligt fint. Jag passade på att ta lite kort på Tyra, hinner inte lägga upp dom nu tyvärr. När vi kom tillbaka till bilen upptäckte jag att Tyra var alldeles gul av alla maskrosor hon sprungit i =)


Nu håller jag tummarna att Tyra får må bra coh att det är över för den här gången med magen. Jag önskar er alla en trevlig helg, nu ska jag dra mig till jobbet och spendera 12 timmar där, någon som är avundsjuk? *skrattar*

Av Camilla - 20 maj 2010 22:18

Igår eftermiddag började Tyra med vatten diarreer igen =( Vilket har fortsatt under natten och under dagen har hon även kräkts. Hon dricker inget och känns ur balans på något vis, som jag inte kan sätta fingret på. Orolig och rastlös, vilket hon inte brukar vara. Jag har varit i kontakt med Strömsholm i vanlig ordning och det vi kom fram till ikväll var att Tyra ska få vätskeersättning. Hon ska få i sig 1 liter vatten per dygn. Skulle kräkningarna återkomma under natten måste vi åka in, men om hon "bara" får diarreer så skulle vi avvakta. I min värld blir man lika uttorkad av kraftiga vatten diarreer som om man skulle kräkas, men jag är å andra sidan inte veterinär.


Jag har hittills lyckats få i henne 2 dl vatten och 0.5dl vätskeersättning som smakar hallon *skrattar* Den var inte populär. Går lättare att få i henne vätskan om jag blandar ut blötfodret med det. Nu håller jag tummarna att det blir en lugn natt och att min Tyra är sig själv imorgon.


Jag har tagit av hennes färstinghalsband, Scalibor, och duschat henne ordentligt. Sökte på nätet hur andra upplevt halsbandet och vad man stött på för biverkningar och kräkningar och diarrer och till och med ändrat beteende har flera stött på. Nu kanske det inte alls beror på fästinghalsbandet som Tyra är dålig igen, men jag tar inga risker, så det åker i soppkorgen.


Det jag tycker känns lite lustigt är ju att hon har samma symptom igen som hon hade i februari och i november när hon var dålig. Det lustiga i det hela är ju att det är ca 2 månader emellan, undrar vad det kan bero på....Ja, ja, nu finns det inget annat att göra än avvakta. Sovgott allihopa, det hoppas jag att jag och Tyra ska göra =)

Av Camilla - 19 maj 2010 14:40



  Puss du vackra sten, var hälsad =)   Nu när jag tillbett denna vackra sten kan jag använda den som hjälp till att spana =)   Om jag blundar kanske matte inte ser mig =)   Fullt ös =)   Matte säger att det där kallas hjortar och att jag inte får jaga dom...   Men dom ser ju så roliga ut, men jag sitter snällt kvar...     Tyra är så fin mot den gröna bakgrunden..     Aha, ett sorkhål...   Det måste jag inspektera mera....   Muta matte lite och leka med pinne, så hon kanske glömmer bort hur vit jag är när jag gräver i alla dessa sorkhål =)   Mattes älskling =)   Tyra i full färd att invadera sorkarna =)       

Av Camilla - 19 maj 2010 14:31



  Tyra upptäcker något som enligt henne verkar fullkomligt livsfarligt!!!   Hmmm, jag boffar så kanske det försvinner...   Typiskt, det ger inte resultat att låta lite farlig, jag får försöka ta mig framåt mot den där super farliga saken...   Gör en liten habrovink och kör in på ett sidospår...   Vad kan det vara?   Nästan framme nu....   Okej, bäst att undersöka störningsföremålen som inte brukar stå här där jag brukar springa...   Hmmm, luktar lite som dom där konstiga stickiga sakerna matte har grävt ner i jorden den senaste tiden...   Och det här verkar ju vara en sån där röd sak som matte brukar släpa på och ha dom där stickiga sakerna i, innan hon gräver ner dom...   Ja, nu är jag säker....   Och det här är den där konstiga pinnen matte använder innan hon gräver ner dom där stickiga pinnarna i jorden, tror dom kallas granplantor =)

Jippi matte, jag har löst mysteriet, det var inget farligt monster, det är ju dom där sakerna du använder när du planterar gran =)  

Av Camilla - 19 maj 2010 14:26



  Tycker man kan se på det här kortet hur lycklig min lilla sötnos är när hon flyger fram i skogen =)   Tyra i väntan på att få börja spåra, hon passar på att imitera en säl i ansiktet =)   Men kom igen nu, vi ska ju spåra =)   Tyra har ett fint tempo och är nogrann =)     Tyra gör sitt bästa för att norpa åt sig klöven, men den sitter ju fast! =)   Mums =)   Vackra Tyra =)   Här är kraniet Tyra hittade, men snigeln hann först =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards