Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under september 2010

Av Camilla - 29 september 2010 13:49

Hudveterinären ringde idag, vi pratade först om Tyras läge kring kastreringen, men sen gick vi över till hudsituationen och där någonstans känns det som att allt rann av mig och telefonen blev bara tyngre och tyngre, kändes som att den vägde flera ton.


Jag har tänkt länge på att det inte är bra att Tyra inte klarar sig utan antibiotika, hon har ätit det sen i juni och så fort hon gjort uppehåll så har hon blivit dålig igen. Jag tog upp det med veterinären som då säger att hon också tänkt på det ett tag och att det inte är ett gott tecken. Att det inte var bra hade jag ju förstått för länge sen, men att det inte fanns något att göra åt läget fanns inte i min värld.


Saken är den att förhoppningsvis har kastreringen gjort underverk nu i och med att alla hormoner kommer försvinna och har Tyra tur och gudarna med sig så hängde allt på att livmoder och hormoner gjorde henne dålig. Om det är kastreringen som är lösnignen kommer hon ju bli helt bra. Hör ni det stora MEN:et?


Om Tyra får tillbaka sina utslag när antibiotikan sätts ut är hennes chanser lika med noll. Då är det förmodligen så att hennes egen bakterieflora angriper henne och på så vis blir hon hela tiden dålig. Hon kan inte leva ett helt liv på antibiotika, så om det är så, så måste Tyra få somna in och gå vidare till hundhimlen. Jag vill inte, jag kan inte släppa taget, hon är ju min Tyra.


Vi pratade kring att sätta Tyra på färskfoder, men återigen, får hon utslag så är det förmodligen inte något färskfodret kan göra. Vi sätter vår tilltro nu till att det var hormonerna som spökade och att när Tyra avslutar sin antibiotika kommer inga utslag.


Just nu har jag brutit ihop, men ska samla ihop mig igen, inget blir ju bättre av att man deppar ihop, men det var liksom droppen som fick bägaren att rinna över, de tråkiga nyheterna hon kom med. Hon skulle kolla upp möjligheten till en eventuell medicin i Tyskland, men det känns som att man försöker fånga små halmstrån.


Förstår om detta kan verka hel snurrigt, för det är precis vad det är just nu, allt bara snurrar i mitt huvud och det känns som att hjärnan kokar. Jag ska börja forska i det här när krafterna kommit tillbaka och känner jag mig själv rätt så är allt på plats igen ikväll. Jag måste för Tyras skull.


På måndag ska vi träffa veterinären igen och ta bort Tyras stygn, vi ska prata mer om läget då kring Tyras situation. Ett tag tänkte jag så egoistiskt att Tyra visst ska äta antibiotika hela livet, men förstår ju givetvis att det inte är en hållbar lösning.


Så just nu önskar jag inget hellre än att allt hängde på kastreringen och att tack vare den är hela den här skit resan över och att det inte kommer några utslag när kefaveten avslutas om några veckor.


Allt från mig denna gången.....


Mitt hjärtas allt!  

Av Camilla - 24 september 2010 13:43

Tyra har haft en tuff natt, hon verkar ha haft väldigt ont och dessutom haft hallucinationer    Tyra har varit sån ända sen hon var liten. Tyra blev ju opererad när hon va ca 4 månader pga en bruten mjölkhörntand och när hon piggnade till efter den narkosen var hon orolig, gnydde, och som i en helt annan värld.


Hur som haver, sov jag lite på förnatten men vid kl. 1 inatt så eskalerade det hela och vid ett tillfälle låg hon och ylade som en varg, undrar vad grannarna tänkte    Vid fyra tiden klädde jag på mig och bar ner Tyra och ut, hon kissade och sen bar jag upp henne igen. Tog bort tratten och satte på henne sin bomullsbody vi köpt som gör att hon inte kan slicka på såret, den är toppenbra verkligen! Jag la mig i soffan med henne och sen efter en lååång stund kom hon till ro och kunde sova lite. Jag är glad att Tyra gått upp i vikt, men inatt när det skulle bäras upp och ner för trapporna var jag inte lika positiv till det   


Skämt å sido, klart det är bra att hon vuxit, men inatt önskade jag att hon var en liten chihuahua *skrattar*


Hon är orolig idag med, men inte lika, hon ser mer klar ut på ögonen och har kollat temp och såret. Tog kort också, slänger upp dom längre ner.


Tror att efter några dagar så är hon som vanligt igen, så är inte orolig för läget, tycker snarare att det är bra. Hoppas hon får sova inatt och att matte med får det eftersom jag ska jobba 8-21 imorgon. Tagit semester på söndag så jag kan vara hemma med Tyra.


Önskar alla en trevlig helg därute!


  Tog bort tejpen idag.

Såhär ser Tyras operationsärr ut, tyckte bättre om när tejpen satt där, men det måste lufta och läker bättre utan. Jag hade trott att det skulle sitta mer stygn och mkt tätare. Nu håller vi tummarna att det kommer läka fint.  

Av Camilla - 23 september 2010 17:20

Tyra är hemma nu, operationen har gått bra, nu är tjejen omtöcknad och ligger mest, märks att hon har ont. Jag känner att jag är super trött och mer utförlig uppdatering kommer nog imorgon =)


Tyra hade vätska i livmodern och det kan även sägas med andra ord, inflammation i livmodern, så från att ha varit inflammerad i livmoderhalsen och stått på antibiotika hela tiden har livmodern blivit inflammerad också, inte så konstigt att Tyra varit lite trött och hängig.


Men nu är det över och hon är hemma, nu ska vi bara ta det lugnt och för en gångs skull tror jag Tyra är den som vill det mest =)


Tack alla som tänkt på min Tyra idag och hållt tummarna!

Av Camilla - 23 september 2010 08:41

Tyra var lyckligt ovetandes imorse, hon trodde bara att matte var helt knäpp som skulle släpa upp henne så tidigt *skratt* Har precis kommit hem efter att ha lämnat Tyra på Strömsholm. Känns alltid lika jobbig att lämna ifrån mig henne, och ännu värre är det ju till människor man inte har en aning om vilka dom är eller ens ett ansikte på.


Jag berättade lite historik i vanlig ordning, veterinären som tog emot oss, men som inte ska operera, har vi haft förut men när Tyra var inne med sin diarre och kräkningar. Hon kände igen oss, men känns som att nästan alla gör det där vid det här laget.


När jag berättat hur Tyra kan bli av sövning osv, då undrade veterinären om det gick bra att jag hämtade Tyra så fort som möjligt efter operationen, och inte mig emot, hellre att hon är hemma och lite loj än sitta där och stressa i otrygg miljö.


Vägde Tyra, tänk att hon väger hela 23.4 kg nu!!!! Jippiiii, helt otroligt att hon gått upp så mkt i vikt, jag är så glad =)


Nu ska jag passa på att städa när vilddjuret inte är hemma, för sen blir det lugnt resten av dagen när hon är hemma igen där hon ska vara =)


Ha en bra dag allihopa!

Av Camilla - 22 september 2010 18:50

Tyra har fått sin kvällsmat senare ikväll för det blir ju ingen frukost  imorgon för henne. Kl.7.45 ska vi vara på Strömsholm för operation, jag är lite nervös. Egentligen är det bara dumt att vara det för finns ju inget jag kan göra, för trots all forskning och sökning efter information på nätet kan jag nog inte (än) operera *skrattar* Nä, skämt å sido, klart det känns lite halv jobbigt, men Tyra har ett lejonhjärta som husse brukar säga, så hon kommer klara det här fin fint och sen förhoppningsvis slipper vi en hel del strul framöver *hoppas*


Jag kan bli alldeles varm hjärtat när jag tänker på hur mycket Tyra ger mig. Det är ju inte bara själva Tyra som är en glädjekälla och som får mig varm, tack vare henne har jag även lärt känna människor jag aldrig skulle täffat annars och jag är så glad över att ni kom in i mitt liv =)


Snart är det dags att schamponera den lilla damen, hon sover än så länge, lyckligt ovetandes om en analkande dusch *skrattar* Tyra är som sagt rätt less på sånt vid det här laget, men det här är desinfektionsschampoo inför operation imorgon, och det måste göras.


Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa!

Av Camilla - 21 september 2010 22:06

Agria går in och täcker kostnaden på Tyras kastrering. Jag får givetvis betala 15% av hela summan, men jag är så glad och lättad över att Agria täcker resten. Känns nästan lite som jag vunnit på lotto *skrattar*


Nu hoppas jag att operationen går bra och att Tyra återhämtar sig bra och sen är all skit över, kan det inte vara så den här gången nu, det tycker jag vi bestämmer, klubbat och klart   


Så imorgon kväll blir det dusch för Tyras del och tvätt med desinfektionsschampoo eller vad det nu hette och sen ska hon inte få någon mat efter kl 20.00 Känns bra att hon har tid så tidigt för operation, så hon slipper gå hungrig så länge, om det tex hade varit på eftermiddagen. Men Tyra har tid kl. 7.45


Imorgon har jag bara möte på förmiddagen sen blir det att tillbringa resten av dagen ute med Tyra för sen blir det lugna gatan för hennes del ett x antal dagar framöver med tanke på stygn osv. Klart dom kan röra sig och så, men ni som känner Tyra, vet att hon gillar att flyga fram och gärna studsa några gånger på olika stenar *skratt* Tror inte det funkar med ett gäng stygn på magen.


Dags att nanna kudden nu och en sak har jag börjat förstå, det är när det börjar hetta till man kan skilja agnarna från vetet! Godnatt gott folk!



  Tyras och min fångst förra veckan =)   Mattes fina =)   Tyra är banne mig vitare än vitast =)   Stans största myrstack hittade vi i skogen =)   Känns som att hon blivit så stor =) inte konstigt man får svårt att andas när hon vill ligga på min bröstkorg *skratt*   Vackra Tyra!     Roligt kort det här, Tyra leker kurragömma, kan ni se henne?

Helt otroligt att hon stod på ett sånt sätt att hon kunde försvinna bakom trädet *skrattar* Ser ni hennes blick? Hon ser helt vild ut, och hennes val efter kurragömma var att springa till matte och använda henne som studsmatta *skrattar*  

Av Camilla - 21 september 2010 11:37

Snabba ryck i branchen när man får prata med rätt människa. Tacka vet jag Kajsa som svarar i telefon på Strömsholm, henne kan man lita på!


Bodil ringde för en liten stund sedan och har gjort samma bedömning som Katinka, så nu finns det 2 utlåtanden och intyganden från 2 olika veterinärer, så det känns som ett steg i rätt riktning. Bodil skulle skriva iordning och faxa Agria, så nu hänger det på Agria.


För att jag vill vara på den säkra sidan ringde jag även Agria och talade om läget och att det var papper på väg in. Så nu håller jag tummarna ännu hårdare än hårdast att det går igenom. Har aldrig haft problem med Agria, så hoppas verkligen inte att dom börjar nu.


Blev ingen träning för Tyra, hon är hängig idag och har kräkts upp all sin mat =( Hoppas att det bara var en reaktion på antibiotikan, och inte att inflammationen i livmodern tar ordentlig fart nu. Hon vill bara vila så då får hon göra det.


Nu väntar jag med spänning på vad Agria beslutar, uppdaterar när jag vet svaret. Håll tummarna nu!

Av Camilla - 21 september 2010 10:28

Idag är det ny dag och nya tag! Ibland är det bra att bryta ihop och sen går man vidare helt enkelt, var nog det som hände mig igår tror jag.


Eftersom jag inte litar fullt ut på Strömsholm, finns givetvis människor där som är kompetenta och seriösa, men jag har haft oturen tror jag och därav ringde jag idag istället för i eftermiddag.


Min känsla stämde, fanns ingen notering någonstans att det skulle uppmärksammas för veterinären att kolla över Tyra och ta ställning. Hon jag pratade med idag, vet jag är seriös, och hon skulle ta tag i det hela och sen skulle dom återkomma. Det som däremot kändes väldigt bra var att hon jag pratade med såg vad Katinka skrivit in i journalen, henne kan man lita på =)


Jobb för min del ikväll igen, när man blivit van att börja halv fyra känns det jätte tidigt när man börjar halv två på eftermiddagarna. Jag tänkte köra lite klicker med min höna här hemma innan dess. Var ju storrengöring av tösen igår med dusch och specialschampoo och öronrengöring med specialmedel, så idag blir det bara att torka av henne och kolla tassarna. Tyra är rätt less på mig, hon fullkomligt hatar när det ska hållas på så, hon tycker mer att vi ska mysa och gosa, inte hålla på och hälla äckligt medel i öronen =)


Nu är det bara att vänta till eftermiddag, har dom inte ringt vid 16-tiden ringer jag tillbaka, för det här ska bli utrett idag.


Tack alla för ert stöd och för att ni finns där, det värmer! Ha en bra dag allihopa!

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards