Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 5 september 2010

Av Camilla - 5 september 2010 17:05

Tänkte ge er en liten uppdatering på vad som händer på Tyra fronten när det kommer till prover osv. Strömsholm ringde i onsdags och meddelade att provsvaren från USA och Norge kommit. USA provet var bra men Norge provet påvisade att Tyra är allergisk. Nu är det ju lite svårt att prata i telefon och försöka köra i Sthlms rusningstrafik, men jag ska ta ut journalkopior sen för att läsa i lugn och ro mer om det hela. Tyra är allergisk mot 4 olika ämnen eller vad man kallar det. 2st olika grässlag och 2st olika dammkvalster så förmodligen kommer hon att behöva medicineras resten av livet. Den utredningen tar nu Katinka över och jag har en telefontid med henne på fredag och sen ett besök inbokat den 14 sept.


Nästa steg nu från Strömsholms sida och Bodil är att gå till botten med Folsyra värdet som var för högt och verkligen kolla igenom hur läget egentligen är med Tyras mage och tarmar. Min känsla är att får man bara in rätt medicinering till den luftburna allergin så kommer Tyra att kunna äta vilket foder som helst men jag skulle vilja att hon åt något som gynnar hennes stackars mage och tarmar till en början. Tror det slår rätt hårt att gått med äckliga Koccidier så länge så det är inte så konstigt att det är svårt att komma i balans igen.


Tyra ( ta i det största trädet som finns nu ) verkar må hyffsat bra, tycker hon börjar bli finare i kroppen. Hon kliar fortfarande kopiöst mycket och fäller alldeles för mycket päls, men hon verkar orka mer och är pigg på att äta. Om ni bara visste hur mycket jag håller tummarna för att det blir balans för henne snarast så hon slipper klådan och sin allergi.


Jag har mailat dom som har hand om BPH projektet och talat om läget, får se hur dom ställer sig till situationen, men förmodligen blir det inget BPH test för min Tyra =( Det är en stor besvikelse, hade varit roligt om hon kunde fått vara med och bidra =)


Annars så är det rätt lugnt för stunden förutom att alla därute gör stora framgångar inom både utställning och lydnad. Stort Grattis till alla Tyras syskon som det går så bra för och Tyras mamma som inte gör annat än kammar hem vinster i öppenklass spår =) Tyras syster Lilo känns det som att hon slagit rekord, hon har redan samlat ihop alla certen så nu är det bara att fylla rätt ålder så blir hon nog allt snart Champion =) Återigen Stort Grattis till er Alla!


Måste ju även passa på att Gratta Pillan och Torsten som idag blev Länsmästare och tog sitt LP2 =) Med risk för att låta tjatig, men dom två kommer gå långt det är jag bombsäker på =)


Fick möjlighet att prata lite med 2 st som även dom tävlade men i klass3 och elit. Jag tycker dom är så enormt duktiga och det har dom ju även bevisat i och med att dom tävlat i VM i år =) Väldigt trevliga måste jag säga och otroligt intressant att prata hund och träning med dom =)


Slänger upp kort på Pillan och även på en hund som heter Buster. Han är en bullmastiff som ägs av Eva. Buster och Tyra turas om att vara på Strömsholm tyvärr och jag hoppas nu att Buster också får en vändning och får bli frisk. Skickar en stor Krya på er kram till Eva =)


  Torsten bokstavligen flyter över hindret *skratt*   dom duktiga och stort grattis till LP2 och den fina titeln Länsmästare 2010 =)   Söta söta Buster, han kan lägga huvudet på sne också för att se extra söt ut =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards