Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 8 september 2010

Av Camilla - 8 september 2010 21:58

Alltså vad pinsam jag känner mig, har varit alldeles för insnöad på saker kring allergi och Tyras mage osv. Så får jag en liten försynt fråga om inte Tyra kan vara skendräktig av min uppfödare    Såklart att hon är skendräktig och det är därför hon är seg och hängig, att jag inte tänkte på det tidigare    Hur som helst så är det ju skönt att jag kom på det eller rättare sagt Maria tänkte åt mig *skrattar* Maria, du är verkligen guld värd!   


Det är föreläsning på lördag i Sthlm för medlemmar i Amstaffklubben, jag har lyckats få ledigt så jag ska åka, ska bli väldigt spännande att få höra och intressant och ännu lite mer information att lägga till i mitt bibliotek. Det värsta med mig och mina hjärnceller som ständigt är osams   är ju att det har en förmåga att försvinna helt plötsligt. Har ni sett barnfilmen Hitta Nemo? Jag är som Doris i den filmen *skrattar* Ni som sett filmen vet ju att hon glömmer bort allt nästan innan det ägt rum   


Imorgon är jag ledig, ska bli skönt, godnatt allihopa och sov så gott!   

Av Camilla - 8 september 2010 12:45

Ja, man lär så länge man lever och när det kommer till hundens sjukdomar osv så börjar jag känna att jag har lite kött på benen vid det här laget. Men det går alltid att lära sig nya saker och jag älskar det, att forska och få lära mig nya saker   


Just nu håller jag på att leta fakta och information om luftburen allerig hos hundar och eventuella behandlingsmetoder. Jag har även lärt mig att istället för att säga olika allerig ämnen så säger man allergener istället för ämne, de ni   


Nu är det ju väldigt individuellt hur hårt en allergi slår på hunden, men om jag ska tänka bakåt så har Tyra haft ytterst lite problem med huden sen höst och vinter och tidig vår. Egentligen har hon inte haft ordentliga problem med huden förrän i juni i år. Fast förra året hade hon lite röda prickar, men det kan ju även ha varit hormonfinnar eller vad man ska kalla det.


En hund kan till synes te sig helt frisk innan allergin helt plötsligt blossar upp. Oftast visar sig allergi symptom mellan 1-3 års ålder tydligen, tänk vad man lär sig mycket saker.


Men fast jag forskar en massa så har jag ändå tusen och åter tusen frågor, vissa kanske mer igenomtänkta än andra, men ni som känner mig vet ju hur jag är    *skratt*


Det som slog mig idag är att jag är gräsallergisk bland annat, men i år har jag inte haft några problem alls ( dom tog Tyra istället ) men jag kan vara extra känslig då man klipper gräset eller att det är precis nyklippt och när bönderna slår höet ska vi inte tala om. Undrar om det är lika för hundarna?   


Jag var iväg med Tyra idag och tränade lite lydnad, hon är fokuserad och har ett fint samarbete. Vi tränade fotposition och ögonkontakt fast jag inte bemöter den. På tävling kommer inte jag gå och kunna titta henne i ögonen t ex vid linförigheten och hon ska inte tycka det är konstigt så då vill jag lära i att jag tittar framåt och hon ändå på mig.

Tyra skötte sig fint, fast vi tränar bara vid sidan just nu, vi kör inte med några starter. Det som märktes däremot som jag faktiskt blev lite överraskad för är att hon orkade inte alls mycket. Klart hon blir påverkad av medicinerna hon äter men hon blev riktigt trött fort min donna. När vi kom hem och hon la sig och somnade bums, så insåg jag att det var relativt nyklippt gräs där vi var, och undrar om det var det som gjorde henne extra trött?


Tycker allt det kan bli fredag nu så jag får prata med Katinka, hoppas att jag känner mig lite mer klok efter samtalet.


Hoppas ni har det bra därute allihopa!


Tycker kortet är så sött, min donna kan sova med stil =)  

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards