Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under september 2010

Av Camilla - 9 september 2010 20:43

Nu kanske det låter konstigt, men jag kom på mig själv dag med att bli förvånad när jag satt och klappade Tyra över ryggen och hennes fina prick. Hennes rygg har ju blivit så mycket bredare    Jag blev så glad när jag insåg att jag inte känner hennes ryggrad längre.


När vi var in till min mormor och fikade så sa hon: "Tyra, Tyra, så du är här igen, och vad har du gjort med ditt huvud? Det har ju blivit större" Hon är så rar min mormor och våndas alltid över att hon inte får ge Tyra någon god kaka eller något annat smarrigt *skratt* Mommo är alltid lika imponerad av att Tyra ligger så snällt på sin plats när vi är därinne och mommo brukar småprata med Tyra och Tyra tittar alltid på henne och ser ut att lyssna nyfiket.


I eftermiddag när jag var in till stan och handlade med min mormor så var Tyra kvar hemma hos mina föräldrar. Hon sköter sig som ett ljus och är så lätt att ha och göra med säger mamma, det glädjer mig att höra. Tyra som i normala fall kan leva rövare och hitta på en massa bus, är så lugn och fin och lyder dom. Jag gillar verkligen att Tyra lyder andra, för då kan man lita på att hon sköter sig när hon är hos andra. När jag kom tillbaka efter handlingen blev Tyra överlycklig, hon betedde sig som att jag skulle ha varit borta till månen och vänt och aldrig skulle kommit tillbaka. Man kan säga att hon gillar sin matte och inte mig emot   


Imorgon har jag telefontid med veterinär, ser fram emot det massor. Blir tidigt i säng nu, har haft full rulle idag. Godnatt allihopa!  

Av Camilla - 8 september 2010 21:58

Alltså vad pinsam jag känner mig, har varit alldeles för insnöad på saker kring allergi och Tyras mage osv. Så får jag en liten försynt fråga om inte Tyra kan vara skendräktig av min uppfödare    Såklart att hon är skendräktig och det är därför hon är seg och hängig, att jag inte tänkte på det tidigare    Hur som helst så är det ju skönt att jag kom på det eller rättare sagt Maria tänkte åt mig *skrattar* Maria, du är verkligen guld värd!   


Det är föreläsning på lördag i Sthlm för medlemmar i Amstaffklubben, jag har lyckats få ledigt så jag ska åka, ska bli väldigt spännande att få höra och intressant och ännu lite mer information att lägga till i mitt bibliotek. Det värsta med mig och mina hjärnceller som ständigt är osams   är ju att det har en förmåga att försvinna helt plötsligt. Har ni sett barnfilmen Hitta Nemo? Jag är som Doris i den filmen *skrattar* Ni som sett filmen vet ju att hon glömmer bort allt nästan innan det ägt rum   


Imorgon är jag ledig, ska bli skönt, godnatt allihopa och sov så gott!   

Av Camilla - 8 september 2010 12:45

Ja, man lär så länge man lever och när det kommer till hundens sjukdomar osv så börjar jag känna att jag har lite kött på benen vid det här laget. Men det går alltid att lära sig nya saker och jag älskar det, att forska och få lära mig nya saker   


Just nu håller jag på att leta fakta och information om luftburen allerig hos hundar och eventuella behandlingsmetoder. Jag har även lärt mig att istället för att säga olika allerig ämnen så säger man allergener istället för ämne, de ni   


Nu är det ju väldigt individuellt hur hårt en allergi slår på hunden, men om jag ska tänka bakåt så har Tyra haft ytterst lite problem med huden sen höst och vinter och tidig vår. Egentligen har hon inte haft ordentliga problem med huden förrän i juni i år. Fast förra året hade hon lite röda prickar, men det kan ju även ha varit hormonfinnar eller vad man ska kalla det.


En hund kan till synes te sig helt frisk innan allergin helt plötsligt blossar upp. Oftast visar sig allergi symptom mellan 1-3 års ålder tydligen, tänk vad man lär sig mycket saker.


Men fast jag forskar en massa så har jag ändå tusen och åter tusen frågor, vissa kanske mer igenomtänkta än andra, men ni som känner mig vet ju hur jag är    *skratt*


Det som slog mig idag är att jag är gräsallergisk bland annat, men i år har jag inte haft några problem alls ( dom tog Tyra istället ) men jag kan vara extra känslig då man klipper gräset eller att det är precis nyklippt och när bönderna slår höet ska vi inte tala om. Undrar om det är lika för hundarna?   


Jag var iväg med Tyra idag och tränade lite lydnad, hon är fokuserad och har ett fint samarbete. Vi tränade fotposition och ögonkontakt fast jag inte bemöter den. På tävling kommer inte jag gå och kunna titta henne i ögonen t ex vid linförigheten och hon ska inte tycka det är konstigt så då vill jag lära i att jag tittar framåt och hon ändå på mig.

Tyra skötte sig fint, fast vi tränar bara vid sidan just nu, vi kör inte med några starter. Det som märktes däremot som jag faktiskt blev lite överraskad för är att hon orkade inte alls mycket. Klart hon blir påverkad av medicinerna hon äter men hon blev riktigt trött fort min donna. När vi kom hem och hon la sig och somnade bums, så insåg jag att det var relativt nyklippt gräs där vi var, och undrar om det var det som gjorde henne extra trött?


Tycker allt det kan bli fredag nu så jag får prata med Katinka, hoppas att jag känner mig lite mer klok efter samtalet.


Hoppas ni har det bra därute allihopa!


Tycker kortet är så sött, min donna kan sova med stil =)  

Av Camilla - 6 september 2010 12:06

Ringde Strömsholm idag för att fråga vad det var Tyra är allergisk mot. Då säger människan Hundäxing *skratt* låter ju helt sjukt. Hur som helst så är det även Bergsyra, Förrådkvalster och Husdammskvalster. Nu ska jag ta och forska lite om det här till på fredag när jag ska prata med veterinär.


Tyra och jag var ute på långpromenad, men den blev inte så lång som jag tänkt, bara 70min. Tyra orkade inte mer ärligt talat, annars kan man ju tro att det var min kondis som brast. Vi gick i stadsmiljö och besökte även centrum där alla valstugor stod. Var fullt med folk men Tyra sköter sig så fint, håller sig till mig. Jag passade på att träna lite kontakt när vi gick gågatan ner och trots alla olika störningar så hade jag dom där 2 stora fina vackra bruna ögonen som mötte min blick när jag ville   


Vi hade även möjlighet att träna på hundmöten vid olika tillfällen vilket även det gick bra, Tyra noterar hundarna men när jag vill ha uppmärksamheten är hon vid min sida direkt   


Nu sover hon som en stock och snarkar!


Jag fick svarsmail igår kväll redan om BPH-testet. Det blir inget test för Tyras del eftersom dom inte kommer ha några nya tider i Oktober. Lite synd, men jag är glad att Tyra gjort det test som ska göras, Mentalbeskrivningen och det gjorde hon ju med fina resultat.


Nu är man tillbaka i vanliga vardagen igen, semestern är över för den här gången och jag ska börja jobba igen. Känns inte så jobbigt, har ju haft en bra semester. Jag ska börja jobba natt från 4 oktober, det ser jag fram emot. Tror jag kommer få mer tid över till annat så jag hoppas att jag funkar att jobba vaken natt =)


Hoppas ni har det bra därute allihopa!

Av Camilla - 5 september 2010 17:05

Tänkte ge er en liten uppdatering på vad som händer på Tyra fronten när det kommer till prover osv. Strömsholm ringde i onsdags och meddelade att provsvaren från USA och Norge kommit. USA provet var bra men Norge provet påvisade att Tyra är allergisk. Nu är det ju lite svårt att prata i telefon och försöka köra i Sthlms rusningstrafik, men jag ska ta ut journalkopior sen för att läsa i lugn och ro mer om det hela. Tyra är allergisk mot 4 olika ämnen eller vad man kallar det. 2st olika grässlag och 2st olika dammkvalster så förmodligen kommer hon att behöva medicineras resten av livet. Den utredningen tar nu Katinka över och jag har en telefontid med henne på fredag och sen ett besök inbokat den 14 sept.


Nästa steg nu från Strömsholms sida och Bodil är att gå till botten med Folsyra värdet som var för högt och verkligen kolla igenom hur läget egentligen är med Tyras mage och tarmar. Min känsla är att får man bara in rätt medicinering till den luftburna allergin så kommer Tyra att kunna äta vilket foder som helst men jag skulle vilja att hon åt något som gynnar hennes stackars mage och tarmar till en början. Tror det slår rätt hårt att gått med äckliga Koccidier så länge så det är inte så konstigt att det är svårt att komma i balans igen.


Tyra ( ta i det största trädet som finns nu ) verkar må hyffsat bra, tycker hon börjar bli finare i kroppen. Hon kliar fortfarande kopiöst mycket och fäller alldeles för mycket päls, men hon verkar orka mer och är pigg på att äta. Om ni bara visste hur mycket jag håller tummarna för att det blir balans för henne snarast så hon slipper klådan och sin allergi.


Jag har mailat dom som har hand om BPH projektet och talat om läget, får se hur dom ställer sig till situationen, men förmodligen blir det inget BPH test för min Tyra =( Det är en stor besvikelse, hade varit roligt om hon kunde fått vara med och bidra =)


Annars så är det rätt lugnt för stunden förutom att alla därute gör stora framgångar inom både utställning och lydnad. Stort Grattis till alla Tyras syskon som det går så bra för och Tyras mamma som inte gör annat än kammar hem vinster i öppenklass spår =) Tyras syster Lilo känns det som att hon slagit rekord, hon har redan samlat ihop alla certen så nu är det bara att fylla rätt ålder så blir hon nog allt snart Champion =) Återigen Stort Grattis till er Alla!


Måste ju även passa på att Gratta Pillan och Torsten som idag blev Länsmästare och tog sitt LP2 =) Med risk för att låta tjatig, men dom två kommer gå långt det är jag bombsäker på =)


Fick möjlighet att prata lite med 2 st som även dom tävlade men i klass3 och elit. Jag tycker dom är så enormt duktiga och det har dom ju även bevisat i och med att dom tävlat i VM i år =) Väldigt trevliga måste jag säga och otroligt intressant att prata hund och träning med dom =)


Slänger upp kort på Pillan och även på en hund som heter Buster. Han är en bullmastiff som ägs av Eva. Buster och Tyra turas om att vara på Strömsholm tyvärr och jag hoppas nu att Buster också får en vändning och får bli frisk. Skickar en stor Krya på er kram till Eva =)


  Torsten bokstavligen flyter över hindret *skratt*   dom duktiga och stort grattis till LP2 och den fina titeln Länsmästare 2010 =)   Söta söta Buster, han kan lägga huvudet på sne också för att se extra söt ut =)  

Av Camilla - 3 september 2010 22:08

Snacka om att det var overkill att lägga upp alla dessa bilder, men här har ni dom, alla bilder från vårt älskade Öland och på min Älskade Tyra   



  Sandviks hamn   Böda Sand   Böda =)   Nörd kort jag vet, men tyckte det var så rart, Tyras tass och min hand.   Tyra på Böda första dagen, fråga mig inte vad hon gör, ser stel ut som en pinne =)   Spring i benen...   Här ovan får Tyra spunk och jag hinner fånga henne precis innan hon flyger i väg, man ser hur hela hennes kropp är spänd för att kunna göra ett Tyra ryck =)   Kortet blev så roligt, jag skulle ta kort på Tyras tassar så upptäcker jag sen när jag kollar igenom korten att hon kom med på ett hörn, bokstavligt talat =)   Tyra testade det där otäcka vattnet, doppade sig en gång, men sen fick det vara nog med det vansinnet =) Lika bra det med tanke på att hon inte ska hålla på och bada en massa...   Verkade vara standard för Tyra att bara ha en tass i när hon for fram över Böda Strands sandbankar och stränder...   Bus i sanden, men ser nästan ut som hon springer rakt in i sandbanken om man tittar på bakbenen =)   Lyckligare hund får man nog leta efter =)   Böda är oslagbart, helt underbart!   Tyra sprang fram till vattnet vid ett tillfälle, och stod där och jobbade med tassarna och försökte doppa huvudet vid ett tillfälle, jag blev nyfiken och gick fram....   Hon hittade en stor jäkla rödspätta som låg där och flöt...   Ingen liten fisk direkt, kan ni se den?   Fullt ös =)   en tass i återigen, förstår ni hur fort det går för denna tjej när hon väl sätter igång?   Wow två tassar i, börjar du tackla av Tyra? *skrattar*   Tyra har en förmåga att slappna av i sitt ansikte när hon springer,så hennes ansikte blir ofta att se så konstigt ut....   Här tyckte Tyra det var super kul och ville inte gå härifrån. Hon funderade på vad det var som lät när hon gick fram till kanten?   Hmmmm, vad är det därnere egentligen och vad är det som låter?   Om jag blundar och sen tittar igen kanske jag kommer på vad det är som låter?   Aha, det är sand som rasar ner i vattnet, men det verkar komma där bortifrån?   Här verkar det vara något? =)   men det är ju därnere det låter eller?   Nöden har ingen lag, måste inspekteras, svart sand? hmmm undrar om den smakar gott? =)   Tror ni Tyra var ren efter att ha lekt med all lera?   Aha, det blir ljud när jag gör såhär =)   Galen hund, som sagt, hade vi inte tvingat henne därifrån hade hon stått kvar än tror jag =) Roligt med spegelbilden i vattnet...   Tyra och jag i Sandvikshamn...     en av alla utsökta rätter som bjöds på i Kårehamn och i Sandviks hamn. Denna måltid är inte min eftersom jag är skaldjursallergiker, det var Ronnies käk =)   Tyra på Alvaret, hon ser ut som att hon tycker jag är totalt störd =)   Roligt att hämta bollen, men roligare att få ha sönder den till tusen bitar...   Vackra Tyra...   På korten ser det ut som att Tyra vuxit till sig lite, men jag antar att jag är hemmablind och inte ser det här hemma...   Tyra i samma ögonblick som husse kastar iväg bollen =)     Va? Ropade du matte? Jag som har full sjå med att inspektera alla dessa varma mjuka bruna blajor överallt =) Härligt med vit hund bland ett helt gäng koblajor *skrattar*   En strand vid Borgholm....   Tyra på Alvaret, tittar lite mer noga på en koblajja =)   Va? Finns det verkligen djur som dessa koblajjor tillhör? Tyra hör korna...   Kortet ovan hade blivit så häftigt om jag fått till zoomen...   Mattes vackra tjej.. men hennes framtassar ser ju helt flänga ut, helt böjda på något vis...   *älskar*   Tyra undrar varför i hela fridens namn jag ligger på bryggan för?   Bäst att komma mer nära och undersöka vad matte har på gång =)   Nja, nu tror jag ni har något fuffens på gång *skratt* Tyra var lite misstänksam eftersom det var otäckt blött vatten på sidorna =)   Det här kortet är ett av mina favorit kort, helt otroligt vackert!   Sandviks hamn   Stranden vid Borgholm..   En dag blåste det nästan storm när vi var vid Sandviks hamn..     Stranden vid Borgholm...   Sandviks hamn   Tyra kan inte förstå varför hon ska sitta kvar däruppe där det blåser när matte gått ner? Matte tjatade något i stil med fint kort, men det ville jag inte ställa upp på, jag ville ju ner därifrån *skratt*   Den här stranden ligger vid Byrum eller vad det hette, på samma sida som Sandviks hamn, så den här stranden ligger på andra sidan än vad Böda Sand finns, men lika vacker strand. Jag har varit på Öland i 5 år i semestertid, men aldrig vetat om denna strand...     Tyra tycker att husse ska sluta larva sig nu =)   Hmm dom där vågorna ska jag nog allt fånga... =)   Kortet ser konstigt ut, ser ut som hon försöker hoppa små grodorna eller nåt =)     Dom där vågorna är ju roliga =)   Jag hann fånga Tyras tass innan vattnet tog avtrycket, tyckte det blev så fint med vattnet så nära =)   Bus, bus bus och massa god tång, mumma =)   Sa du något eller? =)   Därute ser ni blå jungfrun, det är en Ö ute i havet, har aldrig varit där, men skulle vilja dit, går båtar ifrån Byxelkrok....   Vår utsikt en kväll från där vi bor =)   solnedgång är man bortskämd med där vi bor på Öland...     Kunde inte låta bli, kossorna rules på Öland och vi har inget att säga till om, ska dom över vägen så ska dom över vägen...   Dom brydde sig föga, dom skulle till sitt vattenhål och hade inte tid att lämna företräde till en löjlig husbil *skrattar*   den här kossan stod bra länge och tittade åt ena hållet och sen åt det andra, men gick aldrig över =)  

Av Camilla - 2 september 2010 19:03

Första laddningen med kort, dessa är från i tisdags kväll då vi entrade Böda en sista gång innan hemfärd. Kommer fler kort, men orkade inte ladda upp mer just nu =)



      Tyra sitter som hon alltid gjort sen hon var liten, måste kolla läget och filosofera lite och inte bara springa runt =)       Tyra som vi känner igen henne, fullt ös =)   Lycklig hund sträcker ut, hon har nästan alla fyra tassarna i luften =)   Tyra stirrar på en galen husse som badar, tycker hon ser ut som att hon tycker han är helt störd och borde komma upp därifrån nu =)   Tyra utforskar lite   Vad ska man med all denna sand till om inte gräva?   Udda kort, men gillar det =)   Mattes underbara tjej <3       Försöker träna lite, men Tyra är mer inne på att rikta in sig på att bita i mattes roliga byxa =)   Galen hund leker som aldrig förr =)   Tyra vill inte släppa, varför göra det när man äntligen fått tag på det allra roligaste som finns?   Jag säger Fot till Tyra och se vad hon väljer att göra? Ja, visst, det är hennes tolkning av Fot, att sitta på mina fötter *skratt*   Tyra får göra om såklart och hon föredrar den gamla versionen och rundar mig för att komma in på vänster sida.   Tror ni hon tittar på mig eller den roliga saken under min arm? *skratt* Ser fint ut iallafall =)   Vi tränar gå fot också, men ska inte ha favvo grejen under armen sådär, Tyra tränger mig lite, men tro mig, hon går riktigt fint fot när den e med =)   E man duktig får man leka =)   Men vill inte släppa taget, vill inte =)   Sitta still är tråkigt tycker Tyra =)   Vackra, vackra Tyra     Kan inte finna ord för att beskriva det jag känner för denna hund.     Tyra hoppar framfota =)   Måste känna på vattnet lite, men blä det är ju blött....   Lycklig hund eller vad tror ni? =)       Ska vi gå snart, ser det ut som hon tänker? =)   Trött tjej har rejsat färdigt och tycker nog vi ska röra oss hemmåt.

Tyckte kortet blev fint, husses fötter brevid Tyras tassar och sen vattnet som inte hinner fram innan jag tar kortet =) Mer kort kommer senare ikväll...  

Av Camilla - 2 september 2010 09:05

Gått upp i rök, vi tog bara en blixt visit till Öland och blev kvar där i några dagar =) Så underbart med Öland, tog ett gäng kort som jag lägger upp senare, min dator krånglar lite från och till. Tänkte bara tala om att vi lever och vidare uppdatering kommer senare =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards