Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg den 23 juli 2010

Av Camilla - 23 juli 2010 11:28

Just nu ångrar jag att jag började söka på internet allt som skrivs om farliga hundar och kamphunsförbud hit och dit. Det har gått så pass långt att jag inte orkar bli arg och frustrerad längre. Jag blir bara uppriktigt ledsen och urless på allt skit som skrivs.


Många skriker efter ett totalt rasförbud på vissa raser där kamphunden i sig toppar den listan. Sen har vi dom som vill införa en särskild licens för att få äga en "farlig hund". Dessa människor tycks ta avstånd för rasförbud men vad dom inte tänker på är att när dom ropar licens åt farliga hundar är att där har dom redan bestämt vilka hundar som ingår i kategorin "farliga hundar" för hur ska dom annars kunna dela ut licenser?


Finns en person på nätet som jämför en kamphund med en leopard, ja, vad ska jag säga, finner inga ord ens.


Det som är uppenbart i denna debatt som pågår är att det är många som inte förstår vad dom pratar om, det är min åsikt iallafall.


Bara för att hunden är stor, då kan den infalla i kategorin farlig hund, men det talas aldrig om små hundar när det skriks hysteriskt efter licens.


Det gör mig så ledsen att människor resonerar så att en liten hund är bara söt om den hänger i kopplet och nästan står på bakbenen bara och skäller allt vad den orkar. Då hör man oftast bara: "Men åååååh vad söööööt". Men om en amstaff skulle göra detsamma då är det fruktansvärt och den borde förbjudas och utplånas helst. Varför tycker man att det är okej att små hundar får bete sig hur som helst medans så fort hunden kommer över en viss höjd blir farlig hund och ägaren måste inneha licens för att få äga hunden?


Jag önskar att denna mardröm fick ett slut någon gång och att okunniga människor lämnar lite plats åt dom som arbetar med hund på proffessionell nivå. Och att man bildar sig en så stor bild av det hela som möjligt och inte stannar vid en persons uttlåtande.


Vad jag också skulle önska är att alla med fördomar kontaktar seriösa uppfödare av såkallade kamphundar och farliga hundar och inte enbart anser att det som publiceras i diverse kvällsblaskor är sanningen.


Önskar att någon kunde sätta ner foten och stoppa denna pöbel och hetsjakt som pågår just nu.


Varför har inte min Tyra lika rätt att leva som alla andra? Vad är det hon gör som får andra människor att må så fruktansvärt dåligt att ett eventuellt förbud eller licenckrav ska införas? Nä stoppa diskrimineringen och se lite klarsynt på det problem som faktiskt existerar. Sträva efter att hitta lösningar till alla idioter till hundägare som finns därute, istället för att stirra er blinda på att det skulle vara rasrelaterat!


Imorgon är det Amstaff Specialen i Västerås, innerbär det att hela Västerås stad ska gå runt i skräck för att hela 92 st amstaffs är anmälda? Hur ska egentligen Västerås stad klara av denna hord av farliga vidunder? Ja om ni frågar mig så kommer det gå lika lugnt och städat till som det alltid gör. Det jag visserligen skulle kunna tänka mig hända är att man blir totalt överöst av massa pussar av otroligt kärvänliga Amstaffs =)


   


            



      


   






             

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards