Capa Tosta Big Bang

Alla inlägg under juli 2010

Av Camilla - 14 juli 2010 10:24

Gårdagens besök hos Västerås Djurklinik gick bra. Veterinären vi har där är hudspecialist och jag upplever henne som mycket trevlig och väldigt rar i sin hantering av Tyra.


Tyra tyckte det var underbart att komma in på en sval klinik så hon ville mest bara lägga sig ner och sova =)


Tyras utslag har gått tillbaka, syns bara lite små små torra skorpor, kan knappt kalla det skorpor egentligen och öronen var fint läkta =)


Nästa steg nu är att Tyra ska utredas för allergi. Tyra ska äta fiskfodret i 4 veckor och sen ska vi testa olika proteinkällor, det är ett helt projekt det där, men jag sa att så länge Tyra äter maten så gör vi det, men skulle hon inte vilja ha fiskfodret längre så tänker jag inte hålla på att bråka. Det viktigaste för mig är att Tyra äter och mår bra. Fast vore skönt att få det här utrett en gång för alla så vet dom det om det skulle vara något i framtiden. Återigen, tror inte hon är allergisk, men känslig. Så ser det ut på veterinärfronten =)


På Tyra fronten så är det varmt och Tyra tycker inte alls det är kul. Hon är seg och lite halv deppig emellanåt men det tror jag beror på kombination av värme och löp. Imorgon har Tyra löpt i en vecka, tur på ett sätt att hon körde igång när hon gjorde eftersom jag har lite saker inbokade i augusti för damen =)


Jag längtar till v33 nu mer än någonsin, vill ha semester, men tills dess får jag fint jobba på. Till alla semesterfirare därute, ha det underbart!

Av Camilla - 12 juli 2010 11:56

Igår tillbringade vi dagen i Ludvika, närmare bestämt Smedjebacken. Härligt med en hel dag ute och alla tog sig ett dopp utom största badkrukan ever det vill säga JAG *skrattar* Jag stannade på land. Tyra var i lite grann men inte så mycket, ville hålla matte sällskap som den trotjänare hon är =) När vi varit där ett tag började mitt huvud bråka, jag fick sånt konstigt tryck i skallen och inga tabletter hjälpte. Jag varnade för åska men alla skrattade och trodde jag fått solsting. Men när vi åkte därifrån igårkväll så brakade helvetet löst och det stod till och med på text tv när jag kom hem om det otäcka ovädret. Ursch vad det small och blixtrade.


Idag på förmiddagen drog vi till ett badställe, Tyra doppade sig lite men efter det ville hon mest rejsa i skogen =) Hon tycker ju om att springa min lilla tös. Tyra är lite lätt stött nu när hon löper, hon har ju alltid varit lite så under sina andra 2 löp. Vet inte om det är löpet som gör det, men hon drar sig inte för att äta fiskfodret, så jag e glad att hon äter min lilla dam.


Imorgon blir det Västerås djurklinik och träffa hudspecialist igen för att följa upp hur allt gått. Tagit kort, men slänger upp dom lite senare. Ha en bra dag allihopa i värmen!

Av Camilla - 10 juli 2010 09:58

Igår köpte jag en ny bok *suprise* =) Jag är ju galen i allt vad hund heter och älskar att lära mig nya saker. Jag har varit sugen på denna bok ett bra tag, ända sen jag fick vetskapen om den via ett nyhetsbrev. Jag har hört talas om många som pratar gott om Maria Högström, men i ärlighetens namn så har jag ingen egen uppfattning och tänkte försöka bilda mig en nu. Det jag läst hittills gillar jag, men å andra sidan har jag bara läst någon sida, men det kan omöjligt vara så att denna människa är så omtyckt för dåligt pladder. Hon är nog helt outstanding skulle jag tro. Hon har intensiv kurser i höst här i Eskilstuna. Dom som är intresserade kan gå in på Hundcenters sida, det är dom som arrangerar det hela här i Eskilstuna.


Ibland önskar jag att jag kunde radera min skalle från saker och ting. På ett sätt tyckte jag det var lättare med min hund jag hade innan. För då hade jag inte all den kunskapen jag har nu och då tränade jag på och vi gjorde massa saker och då fanns inte en endaste tanke på att göra rätt, det var mer att allt är rätt bara man når dit man vill. Det är ju helt rätt tänkt, men allt eftersom tiden gått och all information och kunskap man samlat på sig så har jag även insett att lär man in något på fel sätt kan det bli mycket kämpigare längre fram. Så ibland har jag kommit på mig själv att jag inte törs göra något med Tyra för att jag velar fram och tillbaka vad som är rätt och fel. Så det slutar med att jag inte gör något alls och det är ju ännu sämre.


Något som även kan få mig att tappa sugen är när man stöter på människor som "kan allt om hund" (men egentligen inte alls så mkt som dom tror) som säger något  i stil med: "Trodde du gick en massa kurser med den där" eller " Det där måste du ta ur henne" eller " måste du hålla på med hunden nu, det är väl bara att sätta henne ner och så ska hon bara vara still".


Listan kan göras lång, men det dom glömmer är ju att börjar man jobba med en sak så måste den genomdrivas till 110%. Jag tänker så iallafall att jag måste vara konsekvent för annars blir det bara värre och i vissa fall så väljer jag att inte gå in i "striden" just för att jag vet att med en envis hund kan det ta tid och den tiden har man inte alltid. Så då tänker jag lite som så att då är det bättre jag "inte ser" för då kan hon inte heller "vinna". Ja, massa bokstäver från mig igen som mest känns grötigt *skrattar*  Men ni är ju några eldsjälar iallafall som återkommer och läser =)


Jag håller på att utforma ett eget koncept i huvudet, och sånt kan ju ta tid med tanke på vad jag precis har skrivit *skrattar* Men det lutar åt något bra, för jag måste göra en ändring, men är inte riktigt färdig än så återkommer med det =)


Ha det så bra nu i värmen gott folk!

Av Camilla - 9 juli 2010 21:09

Tyra löper för fulla muggar, blir knäpp då och då när vi är ute. Så ska inte min lilla super söta vovve bete sig, hon ska inte gny och lukta och slicka på allt =) Idag har vi inte gjort mycket alls, tagit det bara lugnt. Måste ju ta och gratulera Tyras helbrorsa, Diamon. Han blev godkänd i anlagsprov igår, hurra, hurra, hurra =) Dröjer nog inte länge förrän han är viltspårschampion, han är så duktig på att spåra tycker jag =)


Jag har kommit av mig helt när det kommer till lydnaden. Vet inte vad som flugit i mig. Jag e faktiskt riktigt less på hela det här foderallergiutredningskonceptet. Tyra funkar ju som bäst att träna med leksak, men i vissa lägen behövs även godis som belöning och ni ska inte tro att hon stoppar dessa fisktorrkulor i munnen mer än nödvändigt =) Men vem skulle göra det? Inte många dagar kvar nu tills det är tisdag, ska bli skönt att träffa veterinären och prata om hur läget är och hur vi ska agera vidare kring det här med allergin som dom misstänker. En sak är säker och det är att hon ska inte stå på något fiskfoder resten av livet, för jag är helt säker på att det inte är allergi, snarare känslig mage hon har.


Jag önskar er alla därute en lååång skön helg!


P.s Vet ni hur man får en Tyra att sitta still fast man kan tro att det aldrig skulle ske? Sätt på henne tikskyddet så rör hon sig inte ur fläcken *skrattar*

Av Camilla - 8 juli 2010 22:35

Ikväll åkte jag ut till min rara vän Hanna. Hon bor på en gård där hennes föräldrar bedriver ett stuteri för galoppörer. Känslan är helt underbar när man ser alla dessa otroligt vackra ståtliga djur röra på sig i hagarna. Tyra och ZoeZoe busade runt en hel del medans vi gick en sväng. Tyra skötte sig fint bland alla hästarna. Men på tillbaka vägen så rörde sig en sto och föl flock sig närmre där vi var och då valde jag att koppla Tyra eftersom det var hennes allra första möte med hästar så nära. Tyra är nyfiken men tycker dom är lite väl stora *skratt* Fölen kom riktigt nära och var nyfikna dom med. När vi hade passerat den hagen, så släppte jag Tyra igen och hundarna fortsatte busa. Tyra kom även på den geniala iden att hoppa ner i ett stort dike. Vanligtvis är det vatten i diket, men nu när det varit så torrt så var det mest geggamojja. Härligt när jag ser Tyra komma upp ur det höga diket och helt plötsligt är min vita hund inte hel vit längre utan halva hunden nerifrån och upp är svart *skrattar*


En härlig kväll på Rävdansens Stuteri =) Tusen tack Hanna för att jag fick kela med din otroligt fina häst. Hannas häst är så snäll så klockorna stannar. Hon verkligen kelar med en och känslan när hon kom med sin stora mule och la mot min kind kan inte beskrivas med ord. Gud vad jag saknar min häst Tanja. Det är verkligen något speciellt med hästar, så rogivande och kloka djur.


Tyra har börjat löpa nu, inte alls mycket, men kommer nått stänk då och då. Jag hoppas att det snart är överstökat eftersom jag har lite saker att göra i augusti med min lilla dam =) Jag tog lite kort som jag bjuder på =) Jag träffade även ZoeZoes pappa, Maddox. Han är en import ifrån Italien, otroligt snäll hund men jag tyckte nog allt att han var enormt stor =) men en riktig kelgris =)


  Maddox, ZoeZoes pappa, en riktigt ståtlig herre det här =) Jo, anledningen till att Maddox har munkorg beror inte på att han är aggressiv eller så. Utan det är en säkerhetsgrej eftersom han springer lös på den stora gården så alla förbipasserande inte ska behöva bli rädda eller oroliga =) Jag tror även att katterna på gården är rätt glada att Maddox har munkorg *skratt*   Fina ZoeZoe =)   Tjej bus =)   Är stolt över att Tyra lekte bland hästarna utan att bry sig. Men det är klart, vad kan slå en sån go lekkamrat som ZoeZoe? =)         Drick paus, Tyra tvekade lite först, men ZoeZoe puttade på =)   Det är total kärlek man känner när man tittar ut över ängarna och ser detta =)   Brudarna har spring i benen =)   Hästarna blir nyfikna och gör oss sällskap =)   Full fart på fölen =)   Dom är ju så söööta =)   Tyra tittar nyfiket, ville inte ha henne lös när fölen kom så nära och var så busiga, ifall Tyra skulle få för sig att busa med fölen =)       Udda kort jag vet, men jag älskar det, tycker det är så fint =)   Jag tror aldrig jag sett en häst som är den här färgen, inte i verkligheten iallafall. Färgbeteckningen heter svett fux och detta stoet var så otroligt vackert!

Tyra bekantar sig lite med en nybliven valack =) Men när han rörde lite på sig tyckte Tyra det var hög tid att trolla bort sig själv *skrattar*  

Av Camilla - 7 juli 2010 14:00

Idag på förmiddagen åkte jag och Tyra till skogs för att strosa runt och så tog jag med en sjal som vi sen använde till att träna lite med. Det som var skönt i skogen var att det inte var några enträgna mygg och så var det skugga pö om pö och så fläktade det lite. Vi gick en sväng och sen satte jag Tyra och gick runt på ett stort område och "tappade" sjalen på ett ställe. Inga problem för Tyra att leta upp. Så andra gången tog jag ett större område och dessutom la sjalen under mossa så bara en liten liten bit stack upp. Tyra jobbade på bra och fann den med utan problem. Tyra gillar att jobba med näsan och huvet det märks, hon blir taggad när det är dags att "jobba" som jag säger innan vi ska göra något ihop so team =)


Resten av dagen kommer vara lugn, jag ska snart åka iväg och jobba, känns inte alltför lockande med denna envisna förkylning men det får bara gå. Tog några kort på min arbetsglada tjej =)


  Tyra kollar så jag hänger med =)   Tyra söker för fulla muggar =)   Och när hon funnit trasan kommer hon till matte för att få leka som belöning =)  

Av Camilla - 6 juli 2010 20:13

Innan vi åkte till landet stannade jag på vägen och la ett spår till Tyra. Det fick ligga och gotta till sig under tiden vi var på landet. På landet tog vi det lugnt, hälsade på mommo och Tyra kollade in mamma när hon rensade ogräs. Inte lätt att ha en hund som bara ska äta fisk när det finns fullt med bär överallt. Tyra sniffade sig fram till smultronen och sen var det smultronkalas för hela slanten. Hon envisas även med att äta krusbären, fast dom inte är färdiga än. Spåret låg allt som allt i 3 timmar. Tyra skötte sig fin fint. På ett ställe hade jag helt glömt bort var spåret var, visste åt vilket håll, men trodde att jag och Tyra var helt fel ute, men jag litade på henne och det visade sig att hon gick helt rätt =) Jag blev riktigt snopen när snitseln dök upp inom sikte och jag inser att hon går precis i spåret. Vid 3e vinkeln blev det lite avbrott, hon snurrade runt lite innan hon gick vidare. Kändes som att det varit något där och gått för hon såg ut som att hon ville fortsätta spåra men åt fel håll. Jag lät henne jobba på och efter en stund så var hon rätt igen och gick raka vägen till klöven.


Måste säga att Tyra gjort stora framsteg och det märks att hon tycker mer och mer om att spåra. Det trodde jag aldrig när vi väl började med att spåra, då ville hon knappt gå framåt i spåret och klöven var vidrig i hennes ögon. Hon markerade klöven fint idag, men sen tyckte hon inte bambi var sån rolig lek kompis så hon släppte den fint och vi "klädde" om och Tyra sprang runt en stund och så busade vi med bollen istället =) Så sammanfattningsvis gick spåret riktigt bra. Imorgon blir det inget spår, ska ha några dagar emellan, vill inte att hon ska ledsna på det. Men på torsdag eller fredag är det nog dags igen =) Bjuder på lite bilder också =)


  Tyra greppar tag om bambi =)   Duktiga Tyra hittar bambi efter ett ca 600 meters spår som legat i 3timmar.   Mattes fina fina tjejen =)   Finns ingen bättre än min Tyra =)   Tyra luktar lite på blommorna =)   Mmmmm som i mums, Tyra vill äta lite gräs, så tråkigt när matte ska hålla på med kameran.   Ja, ja jag sitter väl här då, ser det ut som att hon tänker =)     Tyra och mommo kollar in växtligheten vid huset =)     Tyra smaskar smultron =)     Tyra kollar in så mammas trädgårdsverktyg är i sin ordning. Tyra är lite av en arbetsledare, hon vill gärna vara med att kontrollera, men rensa ogräs är inget för henne *skratt*   Tyra springer efter mamma och kontrollerar att hon kastar ogräset på rätt ställe =)   Full fart mot mig som Tyra sen avslutar med en fin tackling =)   Tyra letar gömställe åt sin pipleksak.     Tyra och jag sitter på gräsmattan, hon har jagat småfåglarna så jag tränar att kunna sitta still och inte jaga, Tyra skötte sig fint. Kortet är från ett annat tillfälle, inte taget idag.   Tyra har inte upptäckt sädessärlan än =)

Men det tog inte lång stund förrän hon spanade in den, tycker kortet blev bra, man ser hur Tyra kollar in fågeln =)  

Av Camilla - 6 juli 2010 14:52

Idag ringde jag Irene som har hand om Hundläroverket i Sthlm =) Eftersom det gick så bra igår när Tyra spårade så kände jag att nu är det dags för att försöka våga oss på ett anlagsprov. Så nu har jag bokat tid för anlagsprov hos Irene och jag ser fram emot datumet, men är pirrig på samma gång =) Jag har ju en tendens att bli så himla nervös när det kommer till sånna är saker. Vet när Tyra skulle göra sin mentalbeskrivning, då var jag så nervös att jag inte kunde äta på hela dagen *skrattar*


Jag hoppas verkligen att Tyra klarar sitt anlagsprov =) Nu ska vi iväg och träna och ta en tur ut till landet =)

Presentation

Once you go amstaff, you´ll never go back!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards